Lediga jobb Fastighetsvärderare

Just nu finns de 1280 lediga jobb Fastighetsvärderare som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Fastighetsvärderare

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Fastighetsvärderare publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som fastighetsvärderare?

Som fastighetsvärderare arbetar du med att undersöka och utreda olika parametrar för att fastställa värdet på en fastighet i antal kronor vid en viss tidpunkt. Vanligast är att man värderar en fastighet inför köp och försäljning, men det kan även ske av andra anledningar. Det finns tre huvudinriktningar på fastighetsvärderare: generell fastighetsvärderare, lantbruksvärderare och allra sist småhus- och lägenhetsvärderare. När du söker lediga jobb kan du förvänta dig ett varierande och självständigt arbete.

Vilka arbetsuppgifter har en fastighetsvärderare? 

Du spelar en central roll vad gäller värderingen av fastigheter och gör i princip hela utredningsarbetet själv med hjälp av information från uppdragsgivaren. I din efterforskning ingår bland annat att se vad liknande fastigheter har sålts för i samma område, kalkylera hyresintäkter och se över byggkostnader och renoveringar som gjorts i fastigheten. När du söker lediga jobb som fastighetsvärderare ingår det i dina arbetsuppgifter att undersöka fastighetens skick som kan påverka värdet på den. Exempel på detta kan vara vilken teknisk utrustning som finns, vilket värmesystem som används och om det finns skador såsom mögel inuti. Du tar även stor hänsyn till miljön runt omkring fastigheten som också påverkar värdet, exempelvis om det finns butiker, kollektivtrafik eller skolor i närheten.

Vem passar som fastighetsvärderare?

Du behöver vara praktiskt lagd och gärna ha ett intresse för teknik då det ingår en del reparationer i arbetet. Du behöver vara lösningsorienterad, noggrann och trivas med att arbeta ensam då du planerar och sköter ditt arbete självständigt. När du söker lediga jobb som fastighetsvärderare är det en fördel om du uppvisar social kompetens då du ofta behöver ha kontakt med hyresgäster gällande olika typer av problem.  Då du ibland även kan behöva gå in i andras privata hem, krävs det att du är ärlig, inger tillit och agerar respektfullt och professionellt på dessa uppdrag. Arbetsuppgifterna skiljer sig lite beroende på vilka lediga jobb du söker och inom vilken inriktning. Arbetar du som lantbruksvärderare arbetar du mer med att värdera skogs- och lantbruksfastigheter, vilket innehåller mer utomhusarbete än exempelvis en generell fastighetsvärderare har.

Vad behöver man för utbildning för att bli fastighetsvärderare?

Innan du söker lediga jobb som fastighetsvärderare behöver du en eftergymnasial utbildning. Den vanligaste högskoleexamen för lantbruksvärderare är från jägarmästar- eller skogsmästarprogrammet eller liknande utbildning, medan den vanligaste utbildningen för generella fastighetsvärderare är från civilingenjörsprogrammet eller en annan akademisk utbildning inom lantmäteri. För att du ska kunna få lediga jobb efter studierna som småhus- och lägenhetsvärderare krävs istället en kortare grundutbildning till exempelvis fastighetstekniker, eller en högskoleexamen från fastighetsmäklarprogrammet.

Hur mycket tjänar en fastighetsvärderare?

Genomsnittslönen varier mycket beroende på område, inriktning och om du är auktoriserad eller inte. Enligt Yrkeskollen.se är genomsnittslönen för en auktoriserad fastighetsvärderare 48.300 kronor per månad, medan Lönestatistik.se istället föreslår en genomsnittslön på cirka 54.400 kronor per månad istället. Det är därför bra att efterfråga lönenivån när du söker lediga jobb som fastighetsvärderare inför en eventuell anställning. Se och jämför lediga jobb som fastighetsvärderare här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.