Lediga jobb Stockholm

Just nu finns de 3491 lediga jobb Stockholm som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Stockholm

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Stockholm publiceras som stämmer överens med din sökning.


Är det lätt att hitta lediga jobb i Stockholm?

Ett av de största problemen arbetsgivare har i Stockholm är att hitta rätt kompetens. Det finns alltså goda möjligheter att hitta lediga jobb i Stockholm, särskilt om du har erfarenhet, utbildning eller engagemang för det lediga jobb du söker.

Det efterlyses konstant arbetskraft inom flera olika branscher, så till den grad att det finns en verksamhet som enbart arbetar med kompetensförsörjning och matchning av lediga jobb med passande kandidater. Verksamheten heter Stockholmsregionens kompetensråd (SRKR) och de tar bland annat fram analyser för arbetsmarknaden på kort och lång sikt, anordnar jobb- och utbildningsmässor, utreder Stockholms kompetensförsörjning och synliggör förbättringsområden.

Vilka branscher ger bäst chans till lediga jobb?

De områden som beräknas ge flest lediga jobb framåt är parti- och detaljhandeln, byggbranschen och tillverkningsindustrin. Både i Stockholm och internationellt kan du söka lediga jobb inom media- och kommunikation, IT, telefoni och tech, då det synts en ökad efterfrågan på arbetskraft inom dessa områden.

Trots att Stockholm har Sveriges största arbetsmarknad och flera av landets allra största företag i regionen, så är det inte i de större verksamheterna som mängden lediga jobb förväntas öka. Tillväxten antas istället öka i små- och medelstora företag i Stockholm och de närliggande kommunerna.

Vilka lediga jobb kan man söka i Stockholm?

Oavsett om du är teoretiskt eller praktiskt lagt så finns det goda möjligheter att söka lediga jobb och göra karriär. Beroende på utbildning och kompetens kan du söka lediga jobb inom handel, miljö- och energi, kultur, skola, vård- och omsorg, bygg- och anläggning, infrastruktur, administration och mycket mer.

Vart hittar man lediga jobb inom staten i Stockholm?

Vill du söka lediga jobb inom staten så finns det flera intressanta myndigheter att arbeta på, exempelvis Brottsförebyggande rådet (BRÅ), Polismyndigheten, Försvarsmakten, Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), Domstolsverket (DV) och Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) som tidigare kallades Datainspektionen. Dessa offentliga verksamheter genererar tillsammans med privata aktörer och kommunala verksamheter, många nya lediga jobb varje år. 

Hur har Stockholms historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Stockholm grundades på 1200-talet under Birger Jarls styre, men det var inte förrän på 1600-talet som staden började spela en viktig roll i Sverige och började växa som huvudstad. Med tillväxten ökade mängden lediga jobb i området och flera av de första större arbetsplatserna var de många fästningar, försvarsborgar och andra säkerhetspolitiska byggnader som uppfördes tidigt. Staden behövde tidigt försvaras mot främmande makt på grund av sin rika jord, bördiga mark och det geografiska läget vid Östersjön och Mälaren som kontrollerade all passage via vattenvägen. 

Det allra äldsta stora företaget som fortfarande är i bruk grundades i Stockholm på 1200-talet och hette ursprungligen Stora AB. År 1998 blev Stora AB uppköpt av Stora Enso, en svensk-finsk skogsindustrikoncern. Under 1800-talet var den industriella revolutionen i full gång och lediga jobb skapades under anläggningen av landets järnvägar.

Många av företagen som tillsatte lediga jobb under 1800-talet anställer fortfarande personal och annonserar regelbundet ut lediga jobb att söka. Exempel på några av dessa bolag är Carnegie och Skandia (banksektorn), Nordstedt och Bonnier (bokförlag), Atlas Copco (tillverkningsindustri) och Åbro Bryggeri.

Med tiden byggdes också centralstationen och flygplatserna som idag är en stor knutpunkt tillsammans med hamnen, både för privatpersoner och företag.

Vad är Stockholm mest känt för?

Idag är Stockholm mest känt för sin vackra skärgård och intressanta natur. Detta beror till stor del på att staden är byggd på 14 öar som kopplas samman med över 57 broar. Stockholm har fått flera utmärkelser genom åren, bland annat för att vara en kulturstad och en av världens 10 bästa städer att bo i.

En av de mest besökta platserna i Stockholm är “Skansen” med sin tillhörande djurpark som många besöker under sommarsäsongen. Gröna Lund är också ett populärt ställe att besöka när man vill göra något kul under sommarmånaderna. Mest känt är det för sitt nöjesfält, med karuseller, restauranger, butiker och minispel. Varje år bokas både svenska och internationellt kända artister för att uppträda på Gröna Lunds stora scen. Detta lockar såväl lokala invånare som långväga besökare.

Vilka populära sevärdheter finns i Stockholm?

En av de mest besökta platserna i Stockholm är “Skansen” med sin tillhörande djurpark som många besöker under sommarsäsongen. Här kan man se flera olika djurarter, äta lunch på någon av restaurangerna, åka karuseller och gå på flera anordnade evenemang. Gröna Lund är också ett populärt ställe att besöka när man vill göra något kul under sommarmånaderna. Mest känt är det för sitt nöjesfält, med karuseller, restauranger, butiker och minispel. Varje år bokas både svenska och internationellt kända artister för att uppträda på Gröna Lunds stora scen. Detta lockar såväl lokala invånare som långväga besökare.

En annan av de mest besökta platserna i Stockholm idag är Gamla stan. Här finns många olika butiker, caféer, restauranger och barer längs med de smala, slingrande gränderna mellan de gamla husen. Intill Gamla stan ligger även det kungliga slottet som har 8 våningar med över 1.000 rum. I källaren på slottet finns Livrustkammaren, ett museum som bevarar de kungliga vagnar, kläder, rustningar och möbler. Både slottet och livrustkammaren erbjuder guidade turer.

Andra populära sevärdhet i Gamla stan är Djurgården, Nobelmuseet och Medeltidsmuseet. Utöver Gamla stan finns bland annat Vasamuseet, Fotografiska, Moderna museet, Polismuséet och ABBA-museet

Vilka är de största arbetsgivarna i Stockholm?

Den största offentliga arbetsgivaren som erbjuder flest lediga jobb är Stockholms stad. Här arbetar cirka 40.000 anställda som totalt är verksamma i över 300 olika yrkesroller. Det finns många lediga jobb inom de kommunala verksamheterna både för dig som har utbildning och erfarenhet, såväl som för dig som inte har det. 

Den största privata arbetsgivaren som du kan söka lediga jobb hos är Ericsson. De har cirka 14.000 anställda i den svenska koncernen och över 110.000 anställda i verksamheter utomlands. Du kan även hitta lediga jobb på Securitas AB, Electrolux AB, Skanska AB, Sandvik AB, Assa Abloy AB, Atlas Copco AB och Scania AB som verkar inom teknik, tillverkningsindustri, infrastruktur, transport och elektronik bland annat. Antalet anställda i dessa företag varierar mellan 30.000-300.000 stycken. Vill du söka lediga jobb i Stockholm är dessa företag ett bra ställe att börja sökandet på.

I Stockholms län finns ett brett och varierande utbud av lediga jobb att söka för den som vill bo och arbeta i Stockholm, både i privata och offentliga verksamheter.

Vilka utbildningar finns det i Stockholm?

I Stockholm finns flera kommunala gymnasieskolor som erbjuder gymnasieprogram med behörighet till vidareutbildning. Det finns också ett lärlingsgymnasium för dig som är mer praktiskt lagd och vill lära dig ett yrke genom praktik och söka lediga jobb utan att behöva studera i flera år.

 I de gamla industrikvarteren utmed Motala ström ligger Campus Stockholm som hör till Linköpings universitet. Här erbjuds en mängd utbildningar som du har nytta av efter examen när du söker lediga jobb. Campuset har flera föreningar och aktiviteter som du kan engagera dig i under din studieperiod.

Hur är det att bo i Stockholm?

Om man bor i centrala Stockholm finns det ett stort utbud av restauranger och butiker att besöka. Vill du ha mer naturnära upplevelser är det inte långt till skärgården och landet, dit även kollektivtrafiken tar dig. Staden är också utnämnd av UNESCO till Nordens första musikstad. Musik och liveframträdanden är en stor del av Stockholms kulturliv med ställen som bland annat Louis De Geers konsert & kongress och Östgötateatern. Staden har till och med en egen symfoniorkester.

I Stockholm finns flera museum för dig som är vetgirig, bland annat Zarah Leander-museet, Brandkårsmuseet och konstgallerier. Vandringsleder i natursköna miljöer finns också för promenader, orientering eller joggningturer, exempelvis Östgötaleden som är 140 mil lång och sträcker sig över hela länet. Här tar du dig smidigt fram via kollektivtrafiken. Förutom tåg och bussar är Stockholm också en av nio städer som erbjuder spårvagn som transportmedel.

Vilka hyresvärdar finns i Stockholm?

Den största hyresvärden är det kommunala bolaget Hyresbostäder. På kommunens hemsida kan du hitta en lista över samtliga hyresvärdar i kommunen och kontakta de som har bostäder i de områden du önskar bosätta dig i. När det gäller privata hyresvärdar har HSB, Heimstaden och Hembla ett stort utbud på lägenheter i flera av stadens stadsdelar. Du kan ställa dig i bostadskö hos flera av dessa hyresbolag via deras respektive hemsidor och själv kontakta de privata hyresvärdarna för att efterfråga lediga lägenheter eller för att se hur deras uthyrningsprocess fungerar.

Vilka fördelar finns med att söka lediga jobb i Stockholm?

Stockholm är ett fantastiskt fin stad med mycket vackra utsikter över vatten. Staden är känd för sina fina promenadstråk, närheten till natur och skärgård, de många museerna och gamla industribyggnaderna som bevarats väl genom åren. Den största fördelen med att söka lediga jobb i just Stockholm är det breda utbudet av yrken och vidareutbildningar. Bara inom de kommunala verksamheterna finns det många lediga jobb att söka och det råder sällan brist på lediga jobb om du har erfarenhet eller utbildning. Om du vill byta karriärbana finns det också goda möjligheter att göra detta.

På grund av variationen av både näringsliv och statliga verksamheter är chanserna att hitta lediga jobb goda. Närheten till motorväg, flygplats, centralstation och de frekventa avgångarna i kollektivtrafiken gör att många söker lediga jobb i Stockholm eller grannkommunerna då det är pendlingsavstånd.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Stockholm här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.