Lediga jobb Uppsala

Just nu finns de 397 lediga jobb Uppsala som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Uppsala

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Uppsala publiceras som stämmer överens med din sökning.


Är det lätt att hitta lediga jobb i Uppsala?

Som universitetsstad erbjuder Uppsala många lediga jobb och de största arbetsgivarna söker löpande ny personal till sina verksamheter. Det rika kulturlivet, de många uteserveringarna och de stora universiteten är alla aktörer som tillsammans har flera tusentals anställda. Oavsett om du är uppvuxen i närområdet och vill göra karriär, eller om du är nyinflyttad och letar nya möjligheter, så är detta en bra stad att söka lediga bostäder eller jobb i.

Under de senaste åren har det varit brist på personal i Uppsala och behovet av att tillsätta lediga jobb har gjort att kommun och företag tvingats hitta nya kreativa lösningar för att locka fler att söka de lediga jobb som erbjuds här. Med kompetens, utbildning och engagemang har du goda möjligheter att hitta lediga jobb i staden och dess omnejd.

Vilka är de största arbetsgivarna i Uppsala?

Stadens största arbetsgivare är Uppsala kommun med över 12.700 anställda i sina olika förvaltningar och kommunala bolag. De erbjuder flera intressanta arbetsmiljöer och goda utvecklingsmöjligheter. Här kan du kan hitta lediga jobb inom bland annat socialt arbete, bygg- och anläggning, utbildning, ekonomi, administration och hälso- och sjukvård.

Region Uppsala är en annan stor arbetsgivare som förvaltar Akademiska sjukhuset. Förutom lediga jobb inom och hälso- och sjukvård, kan du även arbeta inom kollektivtrafiken, infrastruktur eller kultur inom Region Uppsala.

En av stadens största privata arbetsgivare är Cytiva, som är en världsledande producent av teknologi för tillverkning av biologiska läkemedel. Arbetsgivaren har ca 1.200 anställda och erbjuder lediga jobb som exempelvis utvecklingsingenjör, drifttekniker, produktionsplanerare och materialplanerare. Om du är intresserad av att flytta till Uppsala och söka lediga jobb i området, så dessa arbetsgivare bra ställen att börja på.

Hur har Uppsalas historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Uppsala var tidigt en viktig knutpunkt för kyrkan, skola och sjukvård. Föregångare till Akademiska sjukhuset finns dokumenterade så långt tillbaka som 1300-talet, med Helgeandshuset som inrättades år 1302 och som var ett vårdhem för fattiga och sjuka. Efter att vårdhemmet brann ner år 1702 byggde man upp det igen, och år 1708 inrättades den första universitetskliniken vid Riddartorget i staden. 

Än idag är sjukhuset en stor arbetsgivare som erbjuder tusentals jobb till stadens invånare, och en eftertraktad arbetsplats för vårdpersonal.

Vilka lediga jobb kan man söka i Uppsala?

På kommunens hemsida finns det lediga jobb att söka och du kan även registrera ditt CV i deras intressebank. Förutom jobb inom bygg och anläggning, finns det lediga jobb inom närliggande branscher, exempelvis inom installation, drift, säkerhet samt hälso- och sjukvård.

Uppsala universitet är en annan stor aktör i staden som erbjuder lediga jobb inom exempelvis forskning, utbildning, lokalvård, forskning och administration. Det läggs löpande ut information om lediga jobb i Uppsala och du hittar flera av dem här på Branschstegen.

Vad är Uppsala mest känt för?

Uppsala Domkyrka är Sveriges och Nordens största kyrka. Den 118 meter höga katedralen invigdes år 1435 och besöks uppskattningsvis av en halv miljon personer varje år. Staden är med sitt ärkebiskopssäte ett kyrkligt centrum i Sverige sedan år 1164, där landets ärkebiskop företräder Svenska kyrkan både nationellt och internationellt.

Uppsala Universitet grundades år 1477 och är Nordens äldsta säte för högre utbildning och ett av Europas främsta lärosäten. Bland universitetets tidigare studenter finner man åtta regenter, 14 statsministrar, 15 nobelpristagare, över 50 ledamöter av Svenska Akademien och vetenskapsmannen Carl von Linné (1741–1778).

Vilka utbildningar finns i Uppsala?

Uppsala Universitet har idag cirka 50.000 studenter och ungefär 5.000 forskare. Universitetet erbjuder cirka 140 program och över 2.000 fristående kurser. Majoriteten av dessa är inom ämnen såsom humaniora, samhällsvetenskap, medicin och farmaci, teknik och naturvetenskap.

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är stadens andra universitet. Det är en statlig myndighet där du kan utbilda dig till bland annat agronom, civilingenjör, landskapsarkitekt, landskapsingenjör och veterinär. Universitetet hade år 2020 cirka 4.200 helårsstudenter och ungefär 3.933 personer anställda inom bland annat utbildning, forskning och administration.

Andra utbildningsmöjligheter finns på yrkeshögskola och stadens kulturskola, vilka erbjuder kurser inom exempelvis kör och sång, dans, drama, teater och bildkonst.

Hur är det att bo i Uppsala?

Staden ligger i Uppland och är med sina 166 698 invånare Sveriges 4:e största stad. E4:an löper förbi staden och ger dig en direkt förbindelse till Stockholm och Arlanda för solsemestrar och arbetsresor.

Uppsala är en modern stad med småstadskänsla som erbjuder en stor mängd naturreservat och friluftsområden. Fyrisån rinner mitt genom staden och bidrar till en naturskön miljö. Längs med ån finns många sevärdheter, exempelvis stadsträdgården, domkyrkan, Uppsala slott och Linnèmuseet med sin vackra trädgård.

I centrum finns flera gallerior, bland annat Forumgallerian, Svavagallerian och S:t Per-gallerian, som bjuder in till shopping med en ett stort utbud av välkända butiker och kedjor. Som studentstad har Uppsala ett aktivt nattliv med gott om nattklubbar och krogar.  Uppsala har även ett aktivt kulturliv med teatrar, biografer, museer och den årligt återkommande gitarrfestivalen (Uppsala internationella gitarrfestival).

Är det lätt att hitta bostad i Uppsala?

Den största hyresvärden i området är Uppsalahem. De är stadens kommunala bostadsbolag och förvaltar ungefär 17.000 lägenheter i staden och de närliggande orterna. De har närmre 30.000 hyresgäster och cirka 300 anställda som dagligen arbetar för uppsalabornas trivsel och trygghet.

Uppsala Bostadsförmedling är en portal som förmedlar hyresrätter från regionens kommunala och privata hyresvärdar. Är man intresserad av att söka lediga jobb och flytta till Uppsala kan det vara en god idé registrera sig hos dem tidigt, då lägenheterna förmedlas i turordning.

Det snabbaste sättet att få ett förstahandskontrakt är att söka lediga bostäder hos hyresvärdar utan bostadskö. Du kan själv kontakta privata hyresvärdar och anmäla ditt intresse för nuvarande eller kommande lediga bostäder.

Vilka fördelar finns det med att söka lediga jobb i Uppsala?

Uppsala en storstad med småstadskänsla som erbjuder närhet till vacker och avkopplande natur. Möjligheterna att via E4:an snabbt ta sig till Stockholm och Arlanda eller norrut till Gävle, underlättar eventuella resor och utflykter.  Med stora arbetsgivare som Cytiva i området har du goda möjligheter att söka lediga jobb i Uppsala och hitta ett stimulerande jobb nära din bostad.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Uppsala här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.