Lediga jobb Norrköping

Just nu finns de 1377 lediga jobb Norrköping som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Norrköping

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Norrköping publiceras som stämmer överens med din sökning.


Är det lätt att hitta lediga jobb i Norrköping?

Norrköping är en gammal industri- och handelsstad som erbjuder flera lediga jobb i en mängd olika branscher. Oavsett om du är praktiskt lagd och arbetar inom hantverksyrken, eller om du är mer teoretiskt lagd och arbetar med utredningsarbeten, så finns här goda möjligheter att söka lediga jobb och göra karriär. Här hittar du arbetsgivare både i form av från fristående småföretag till större statliga myndigheter och andra offentliga verksamheter.

Stora företag som K-rauta och Rusta har sina centrallager här och det finns även ett modernt pappersbruk. Tillsammans genererar dessa tillsammans med andra privata aktörer och kommunala verksamheter, många nya lediga jobb. Många företag distribuerar sina varor i eller genom Norrköping, och i hamnen passerar årligen tusentals fartyg som exporterar varor vidare inom landet eller utomlands.

Vilka lediga jobb kan man söka i Norrköping?

Beroende på utbildning och kompetens kan man söka lediga jobb inom handel, pappersindustri, miljö- och energi samt vård- och omsorg. Staden har också ett rikt kultur- och musikliv som årligen står för underhållningen via flera evenemang. Vill du söka dig till en statlig myndighet finns det också alternativ att välja mellan, exempelvis SMHI, Kriminalvården och Migrationsverket.

Hur har Norrköpings historia påverkat jobbmöjligheterna idag? 

Genom staden rinner Motala ström som gjorde att området blev bebott snabbt. Strömmen gav stor potential att driva fabriker och många industrier byggdes därför längst med strömmen. På 1600-talet bosatte sig den nederländske affärsmannen Louis De Geer i Norrköping och startade upp en mängd industrier, som bland annat tillverkade kläder, papper och vapen. Han grundade också ett av stadens skeppsvarv som gynnades av stadens geografiska läge vid vattnet.

Efter 1600-talet var staden ett stort forum för textiltillverkning under flera hundra år, vilket bidrog till stadens tillväxt. Med tiden byggdes också en centralstation och en flygplats som idag är en stor knutpunkt tillsammans med hamnen, både för privatpersoner och företag.

På 1970-talet etablerade sig flera statliga myndigheter i staden ökade möjligheterna ytterligare att söka lediga jobb i Norrköping. På den privata sidan återfinns lediga jobb ofta inom handel, industri och administration.

Vad är Norrköping mest känt för?

Idag är Norrköping mest känt för det populär resmålet “Kolmårdens djurpark” med tillhörande Vildmarkshotell som många besöker under sommarsäsongen. Här kan man se vattenshower, olika djurarter och åka karuseller. Norrköping har också ett rikt kultur- och nöjesliv med festivaler som Bråvalla på det gamla flygfältet och Visualiseringscentret med spännande 3D-utställningar.

Norrköping är också känt för sina fina promenadstråk, närheten till natur och skärgård och de gamla industribyggnaderna som bevarats väl genom åren. 

Vilka är de största arbetsgivarna i Norrköping?

Norrköpings kommun, Region Östergötland och Migrationsverket är de största arbetsgivarna i området. Andra stora statliga arbetsgivare som ligger i Norrköping är Luftfartsverket, Kriminalvården, Sjöfartsverket, Transportstyrelsen och SMHI. Här finns ett brett och varierande utbud av lediga jobb att söka för den som vill bo och arbeta i Norrköping.

Norr om staden ligger Braviken pappersbruk som varje år producerar tusentals ton pappersvaror. Många större företag som Stadium, Goodyear och Whirlpool har sin lagerdistribution i Norrköping. Även Campus Norrköping har genererat flera småföretag som är kopplade till Linköpings universitet.

Vilka utbildningar finns det i Norrköping?

I Norrköping finns flera kommunala gymnasieskolor som erbjuder gymnasieprogram med behörighet till vidareutbildning. Det finns också ett lärlingsgymnasium för dig som är mer praktiskt lagd och vill lära dig ett yrke genom praktik och söka lediga jobb utan att behöva studera i flera år.

I de gamla industrikvarteren utmed Motala ström ligger Campus Norrköping som hör till Linköpings universitet. Här erbjuds en mängd utbildningar som du har nytta av efter examen när du söker lediga jobb. Campuset har flera föreningar och aktiviteter som du kan engagera dig i under din studieperiod.

Hur är det att bo i Norrköping? 

Om man bor i centrala Norrköping finns det ett stort utbud av restauranger och butiker att besöka. Vill du ha mer naturnära upplevelser är det inte långt till skärgården och landet, dit även kollektivtrafiken tar dig. Staden är också utnämnd av UNESCO till Nordens första musikstad. Musik och liveframträdanden är en stor del av Norrköpings kulturliv med ställen som bland annat Louis De Geers konsert & kongress och Östgötateatern. Staden har till och med en egen symfoniorkester.

I Norrköping finns flera museum för dig som är vetgirig, bland annat Zarah Leander-museet, Brandkårsmuseet och konstgallerier. Vandringsleder i natursköna miljöer finns också för promenader, orientering eller joggningturer, exempelvis Östgötaleden som är 140 mil lång och sträcker sig över hela länet.

Här tar du dig smidigt fram via kollektivtrafiken. Förutom tåg och bussar är Norrköping också en av nio städer som erbjuder spårvagn som transportmedel.

Vilka hyresvärdar finns i Norrköping?

Den största hyresvärden är det kommunala bolaget Hyresbostäder. På kommunens hemsida kan du hitta en lista över samtliga hyresvärdar i kommunen och kontakta de som har bostäder i de områden du önskar bosätta dig i.

När det gäller privata hyresvärdar har HSB, Heimstaden och Hembla ett stort utbud på lägenheter i flera av stadens stadsdelar. Du kan ställa dig i bostadskö hos flera av dessa hyresbolag via deras respektive hemsidor och själv kontakta de privata hyresvärdarna för att efterfråga lediga lägenheter eller för att se hur deras uthyrningsprocess fungerar.

Vilka fördelar finns med att söka lediga jobb i Norrköping? 

Den största fördelen med att söka lediga jobb i just Norrköping är det breda utbudet av yrken och vidareutbildningar. Det råder sällan brist på lediga jobb om du har rätt erfarenhet och utbildning. Om du vill byta karriärbana finns det också goda möjligheter att göra detta via yrkeshögskola eller universitet som ger dig gedigen kunskap inför arbetssökandet. 

På grund av variationen av både näringsliv och statliga verksamheter är chanserna att hitta lediga jobb goda. Närheten till motorvägen, centralstationen och de frekventa avgångarna i kollektivtrafiken gör att många söker lediga jobb i Norrköping då många företag och arbetsplatser är belägna på pendlingsavstånd.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Norrköping här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.