Lediga jobb Jönköping

Just nu finns de 691 lediga jobb Jönköping som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Jönköping

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Jönköping publiceras som stämmer överens med din sökning.


Är det lätt att hitta lediga jobb i Jönköping?

Utbudet av lediga jobb i Jönköping är stort. Staden ligger vackert vid Vättern och är en universitetstad som ständigt växer, vilket skapar en mängd nya jobbmöjligheter. Här finns både större och mindre arbetsgivare som söker personal med passande utbildning och kompetens. Det finns goda chanser att hitta lediga jobb både inom kommunala verksamheter såväl som privata.

Vilka lediga jobb kan man söka i Jönköping?

Kommunen är den största arbetsgivaren och det finns ett brett utbud av lediga jobb att söka i den kommunala sektorn. Här är det enkelt att hitta lediga jobb och vikariat inom vård- och omsorg, skola, underhåll och andra kommunala samhällstjänster. Många privata företag lägger löpande ut lediga jobb och behovet av utbildad och kunnig personal är stort. Om man funderar på att utbilda sig för att senare söka lediga jobb är Jönköping ett perfekt val med många olika program både på gymnasie- och högskolenivå.

Vilka är de största arbetsgivarna i Jönköping?

Förutom Jönköpings kommun är den näst största arbetsgivaren Region Jönköpings län med länssjukhuset Ryhov i spetsen. Här finns goda möjligheter att söka lediga jobb och göra karriär då sjukhuset är stort, och har medicinska specialistavdelningar som kräver spetskompetens. En av de större privata arbetsgivarna är Husqvarna AB som tillverkar trädgårds- och skogsredskap, allt ifrån olika typer av sågar till gräsklippare. En annan privatägd stor koncern är IKEA, en möbelkoncern med rötter i Småland som ligger i nära anslutning till köpcentret Asecs. Andra arbetsgivare som erbjuder lediga jobb regelbundet är högskolan i Jönköping, Postnord och privata vårdföretag. De större myndigheter såsom Polisen, Läns- och skogsstyrelsen och Domstolsverket är andra större arbetsgivare dit du kan vända dig när du söker lediga jobb i Jönköping.

Vad är Jönköping mest känt för?

Staden är mest känd för sina olika museum, exempelvis Tändsticksmuseet, Husqvarna museum och Rosenlunds Rosarium för växtintresserade. Jönköping är en sjöstad med vackra parker, vandringsleder och naturreservat. Här bor du naturskönt med alla fördelar av stadslivet nära till hands.

Vilka utbildningar finns i Jönköping?

Här finns många möjligheter att utbilda dig och få lediga jobb inom områden du vill arbeta inom. Jönköping har totalt 17 gymnasieskolor, ett stort universitet med livligt campus och yrkeshögskoleutbildningar. Arbetsterapeutprogrammet vid Hälsohögskolan har bland annat kvalat in på listan över de 10 bästa utbildningarna i Sverige för studenter när det kommer till chanserna att få kvalificerade lediga jobb efter examen.

Hur är det att bo i Jönköping?

Staden ligger vackert vid Vättern med både affärs- och nöjesliv i nära anslutning. De många och fina naturområderna gör det till en aktiv stad med många träningsklubbar och sportaktiviteter. Här finns både badhus, gym, motionsspår, leder för moutainbike, golfbanor och bowlinghall. Jönköping har ett aktivt föreningsliv och ligger nära Huskvarna, Gränna och Visingsö. Då det är enkelt att ta sig fram med kollektivtrafik och bil finns det goda möjligheter att söka lediga jobb även på dessa orter.

Några kilometer utanför stadskärnan ligger Jönköping Airport. Detta är särskilt bra för dig som reser i arbetet eller tycker om att resa på fritiden. Det är lätt att ta sig till flygplatsen med taxi eller buss,och om du tar bilen finns det både långtids- och korttidsparkering i närheten. Med flygresor både inom landet och utomlands är Jönköping en attraktiv stad att bo, jobba och leva i.

Är det lätt att hitta bostad i Jönköping?

Efterfrågan på bostäder är hög i staden, dels på grund av universitetsstudenter som söker boende, men också då läget vid Vättern är eftertraktat. Det största hyresbolaget i Jönköping är Vätterhem dit du kan vända dig för att söka lediga bostäder i Jönköping, både för hyresrätter och studentboenden. På kommunens hemsida listas många privata och kommunala bostadsbolag och hyresvärdar både i Jönköping och på närliggande orter. Här får du också bra tips om vad du själv kan göra för att hitta lediga boenden.

Funderar du på att köpa ett hus eller bostadsrätt så finns det många fastighetsmäklare och byråer att vända sig till. Dessa är experter på området och kan enkelt anpassa sin eftersökning för att hitta ett boende som passar din situation och dina önskemål bäst, oavsett i vilket stadie i livet du befinner dig.

Hur har Jönköpings historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Redan i slutet av 1200-talet nämns Jönköping av Magnus Ladulås i ett så kallat “privilegiebrev”, men staden tros vara äldre än så. På grund av det geografiska läget nära både skog och vatten föll det sig naturligt för förbipasserande att bosatta sig i staden under tidigt 1000-tal. Jönköping har historiskt sett varit en marknadsplats för varor och tjänster, med en stor marknad två gånger per år. Detta var både ovanligt och betydelsefull för stadens etablering och tillväxt.

Under krigstiden på 1600-talet var Sverige i krig och staden livnärde sig på att tillverka tyg till uniformer och vapen till strider. Detta gjorde Jönköping till en rik stad dit många sökte sig för att hitta lediga jobb, vilket ökade tillväxten ytterligare. Senare under 1800-talet lades stadens järnväg och Jönköping blev en viktig, central knutpunkt för handel och industri. Kända företag som Jönköpings Tändsticksfabrik och Munksjö pappersbruk grundas vid den här tiden. Ett annat välkänt företag som finns kvar än idag är Husqvarna AB, som genom historien tillverkat allt ifrån vapen och skogsmaskiner till symaskiner. Husqvarna är idag ett känt varumärke som är mest kända för sina vitvaror, motor- och elcyklar och symaskiner.

Vilka fördelar finns det med att söka lediga jobb i Jönköping?

Fördelarna med att söka lediga jobb i Jönköping är att staden ständigt växer och behovet av att tillsätta lediga jobb likaså. Oavsett om du har en högre universitetsexamen eller helt saknar en, så finns det goda möjligheter att hitta lediga jobb i Jönköping och närliggande orter.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Jönköping här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.