Lediga jobb Linköping

Just nu finns de 1975 lediga jobb Linköping som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Linköping

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Linköping publiceras som stämmer överens med din sökning.


Är det lätt att hitta lediga jobb i Linköping?

Närheten till Östgötaslätten genererar flera möjligheter att söka lediga jobb inom flera områden, bland annat livsmedelsindustrin, teknik och IT då Linköping satsar mycket på utbildning och utveckling inom dessa områden. Linköping är Sveriges femte största stad och är mest känt för Arla och landets enda företag inom flygplanstillverkning: SAAB. Båda dessa är stora och välkända bolag och arbetsgivare verksamma i Linköping. Här finns ett rikt affärs- och näringsliv där företag och kommunala verksamheter tillsammans verkar för en bättre stadsmiljö och ökad trivsel.

Om du söker lediga jobb i Linköping finns det möjligheten att pendla från några av de närliggande orterna Mjölby, Finspång eller Norrköping. Det går smidigt att pendla på grund av de frekventa avgångarna inom kollektivtrafiken och närheten till E4:an som snabbt tar dig in till centrala Linköping med bil. Staden växer snabbt och arbetsgivare annonserar löpande ut lediga jobb för att attrahera fler till staden.

Hur har Linköpings historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Linköping utvecklades mycket som stad tack vare sitt kyrkostift och det geografiska läget där människor ofta passerade på resor. Detta blev grundstenen som staden senare byggdes vidare på och som senare ledde till Linköping blev en viktig knutpunkt till övriga landet via sin centralstation.

Många kopplar även Linköping till det militära då staden är känd för sina regementen och garnisoner. Här har det under flera hundra år funnits en mängd olika baser och verksamhetsområden inom det militära. Här finns även en stark flygindustri som tillverkar olika delar till en mängd flygplansmodeller. Tillsammans har denna historiska utveckling lett till etableringen och expansionen av flera av de företag vi ser här idag. Detta är några av anledningarna till att det finns många lediga jobb att söka idag i så många olika branscher.

Vilka lediga jobb kan man söka i Linköping?

Linköping är en stad med många stora företag inom den privata sektorn, såväl som i den offentliga. I kombination med utbildningarna i staden är Linköping en stad som erbjuder många karriärmöjligheter och lediga jobb. Här kan du bland annat söka lediga jobb inom detaljhandeln eller flygindustrin. Livsmedelsindustrin är också stor med företag som Ostspecialisten, Köttgrossisten Arla.

Flera stora satsningar har gjorts på senare år inom IT och teknik på grund av digitaliseringen av samhället och ökade behov av nya lösningar. Det finns även lediga jobb inom vård, omsorg och skola. Andra stora aktörer på arbetsmarknaden som tillhandahåller jobbmöjligheter är några av de myndigheter som verkar i området såsom Försvarsmakten, Statens Väg- och Transportforskningsinstitut, Linköpings universitet och Nationellt Forensiskt Centrum (NFC).

Vilka är de största arbetsgivarna i Linköping?

De största offentliga arbetsgivarna är: Linköpings kommun, Region Östergötland, Polismyndigheten, Försvarsmakten, Länsstyrelsen Östergötland, Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), Linköpings universitet och Tekniska Verken.

Linköping erbjuder ett väldigt stort och varierande arbetsliv, med välkända privata företag verksamma i närområdet såsom SAAB, Ericsson, Combitech och Attendo. Några av dessa har företag, kunder, anställda och leverantörer över hela världen. Här finns även ett universitetssjukhus som erbjuder flera lediga jobb för dig som har en yrkesutbildning eller universitetsexamen inom specialistområden.

Vad är Linköping mest känt för?

Staden är mest känd för sitt universitet och sin vackra domkyrka som byggdes redan på 1100-talet. Ett välbesökt turistmål är Flygvapenmuséet där hundratusentals föremål från olika krig bevarats. Här kan du se allt från fotografier, flygplansdelar och personliga ägodelar till krigsutrustning i form av material och kläder.

Trädgårdsföreningens grönområden och naturreservat är andra välbesökt platser. Bergs Slussar lockar många turister under sommarmånaderna då tusentals båtar passerar genom de sju slussarna varje år. I Linköping finns även landets äldsta kloster: Vreta Kloster. Det grundades också på 1100-talet och var från början ett nunnekloster med fokus på utbildning. Idag kan man besöka ruinen och klosterkyrkan enskilt eller delta i någon av föreningens guidade turer där du får veta mer om klostret från en utbildad guide.

Vilka utbildningar finns i Linköping?

Kommunen erbjuder flera grundskole- och gymnasieutbildningar inom olika områden. Därutöver erbjuds även yrkes- och lärlingsutbildningar som möjliggör ökade chanser att få lediga jobb efter studietiden. Linköpings universitet är ett bra alternativ om du vill vidareutbilda dig inom ditt område eller helt byta inriktning. De populäraste programmen flest söker sig till är civilekonom- och civilingenjörsprogrammet, läkarprogrammet och psykologprogrammet.