Lediga jobb Borås

Just nu finns de 1107 lediga jobb Borås som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Borås

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Borås publiceras som stämmer överens med din sökning.


Är det lätt att hitta lediga jobb i Borås?

Som handelsstad erbjuder Borås många lediga jobb inom bland annat e-handelslösningar, postorder, logistik, tech och närliggande yrkesområden. På grund av den stora kompetensen inom digitalisering och teknologi kallas Borås ibland för den stora e-handelsstaden. De största arbetsgivarna lägger löpande ut annonser om lediga jobb inom flera olika yrkesroller och branscher.

Hur har Borås historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Borås har en historia som både handels- och textilstad. De tidiga boråsborna ägnade sig flitigt åt att slöjda, spinna och väva. Flera färgerier inrättades tidigt och redan år 1834 grundades Sveriges första mekaniska bomullsväveri i Rydboholm, en liten bit utanför Borås. Under mitten av 1800-talet byggdes flera bomullsfabriker och vid sekelskiftet tillkom ytterligare textilfabriker. Textilindustrin fortsatte att växa sig större i Borås och på 1960-talet arbetade två av tre industriarbetare i staden inom textil- och konfektionsindustrin. Under “tekokrisen” som även kallas “Textilkrisen i Sverige”, drabbades Borås hårt och många industrier gick i konkurs.

Än idag är Borås dock en stad som ligger i framkant när det kommer till textilindustrin. Här finns både Textilhögskolan, Textile Fashion Center och Textilmuseet. 

Vilka är de största arbetsgivarna i Borås?

Den största offentliga arbetsgivaren är Borås Stad som har cirka 10.000 anställda inom förvaltningen. De erbjuder flera intressanta arbetsmiljöer och goda utvecklingsmöjligheter. Verksamheten är bred och du kan hitta lediga jobb inom bland annat socialt arbete, utbildning, ekonomi, administration och hälso- och sjukvård.

Med Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) beläget i centrala Borås, är Västra Götalandsregionen en annan stor arbetsgivare inom sjuk- och hälsovård. Förutom lediga jobb inom och hälso- och sjukvård kan du även arbeta inom kollektivtrafik, infrastruktur och skola i Västra Götalandsregionen.

Den största privata arbetsgivaren här är Hennes & Mauritz Gbc AB - Online, som i folkmun kallas H&M, med över 1.000 anställda. Högskolan i Borås och Ellos AB är andra större privata arbetsgivare du kan söka lediga jobb hos. 

Vilka lediga jobb kan man söka i Borås?

Om du är intresserad av att flytta till Borås och söka lediga jobb så är det en god idé att hålla utkik efter lediga jobb hos de arbetsgivare som nämns ovan. Det finns även lediga jobb att söka på kommunens hemsida där du även kan registrera ditt CV för att öka chanserna att få lediga jobb i Borås. Förutom arbeten inom bygg och anläggning, finns det ibland lediga jobb inom exempelvis installation, drift, underhåll, säkerhetsarbete, hälso- och sjukvård, handel och administration.

Vad är Borås mest känt för?

Borås Djurpark är ett populärt resmål lockar många långväga besökare årligen. Majoriteten av dessa är barnfamiljer som vill se några av de närmre 600 djuren som finns här. Den 40 hektar stora parken är en av Sveriges största djurparker och har cirka 65 olika arter. Parken har mycket växtlighet och är naturligt utformad med nivåskillnader och vatten. Dessa avgränsningar fungerar som hinder för djuren istället för galler. Här kan du både äta på någon av resturangerna eller ta med egen mat att äta på parkens rastplatser eller grillstugor.

Borås har även genererat flera kända personer, exempelvis Shirley Clamp (artist), Christer Björkman (melodifestivalchef) och Carolina Klüft (friidrottare).

Vilka utbildningar finns i Borås?

Högskolan i Borås grundades år 1977 och består av totalt 4 akademier med institutioner idag. Den första heter Akademin för textil, teknik och ekonomi, följt av den andra som heter Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT. De två sista är Akademin för polisiärt arbete och Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. 

Högskolan är främst känd för sina utbildningar inom textil, biblioteks- och informationsvetenskap. Idag studerar cirka 18.300 elever på skolan som underhålls av cirka 800 anställda som arbetar och underhåller högskolan.

Förutom yrkeshögskolor och folkhögskolor finns även Borås Kulturskola som undervisar inom bland annat bild och form, musik, teater, cirkus, foto och film, dans, textil och design.

Hur är det att bo i Borås? 

Borås ligger i Västergötland, cirka 6 mil öster om Göteborg, och är med sina 74.042 invånare Sveriges 16:e största tätort. Det är en livlig stad med ett starkt näringsliv, främst inom handel och textil. I staden finns ett aktivt kulturliv med Röda kvarn (biograf), teater, livemusikklubbar och flertalet musèer.

Viskan löper genom staden och bidrar tillsammans med andra vattendrag till ett vackert och naturskönt landskap. Flertalet parker, däribland den populära djurparken, tillgängliggör utevistelser och främjar friluftslivet. För den som tycker om att promenera finns naturreservatet Vänga mosse, en 2-5 km lång vandringsled genom den välbevarade naturen.

Staden har gjort en stor satsning på miljö- och hållbarhetsarbete genom att bland annat anlägga cykelvägar i och omkring staden. Detta har ökat tillgängligheten för de som väljer att cykla istället för att ta bilen, och har bidragit till ökad trivsel och god stadsmiljö. Det stora shoppingcentret Knalleland erbjuder två stora gallerior med butiker, restauranger och kafèer. Det finns även goda möjligheter att fynda secondhand-varor då exempelvis Myrorna, Björkå Secondhand och Erikshjälpen är stora aktörer här.

Är det lätt att hitta bostad i Borås?

Den största hyresvärden är det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder i Borås. De har cirka 6.600 bostäder och sysselsätter ungefär 120 personer. Deras lägenheter finns i majoriteten av alla stadsdelar, och nästan var åttonde person här är hyresgäst hos dem. Några andra privata hyresvärdar i staden är Akelius Fastigheter, CA Fastigheter, Larssons Fastigheter, Ullsaxen och Willhem Fastigheter.

Det snabbaste sättet att få ett förstahandskontrakt är att söka lediga bostäder hos hyresvärdar utan bostadskö. Du kan själv kontakta dem för att se nuvarande och kommande tillgänglighet på lediga bostäder i de områden du är intresserad av att bosätta dig i. 

Vilka fördelar finns med att söka lediga jobb i Borås?

Med sin närhet till naturen och det rika kulturlivet erbjuder det Borås en fartfylld vardag med många valmöjligheter. Närheten till Göteborg och Landvetter flygplats är en stor fördel som underlättar vid utflykter, nöjes- och arbetsresor. Med flera stora arbetsgivare i närområdet har du som vill söka lediga jobb i Borås goda möjligheter att hitta ett spännande jobb nära din bostad.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Borås här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.