Lediga jobb Göteborg

Just nu finns de 7583 lediga jobb Göteborg som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Göteborg

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Göteborg publiceras som stämmer överens med din sökning.


Är det lätt att hitta lediga jobb i Göteborg?

I Västra Götaland och Göteborg finns det ett stort antal bristyrken och många arbetsgivare upplever svårigheter med att få tag i kvalificerad arbetskraft. Västra Götalandsregionens arbetar därför aktivt med kompetensförsörjning främjar en fungerande arbetsmarknad genom strategisk påverkan, utvecklingsprojekt, lärande, erfarenhetsutbyten, insatser, prognoser och kunskapsunderlag. Det kan röra sig om konferenser, lärträffar och erfarenhetsutbyten inom regionen. Aktörer söker stöd hos regionen, vilket i sin tur ökar tillgången till kompetent arbetskraft.

Vilka lediga jobb kan man söka i Göteborg?

Oavsett om du är teoretiskt eller praktiskt lagt så finns det goda möjligheter att söka lediga jobb och göra karriär i Göteborg. Beroende på utbildning och kompetens kan du söka lediga jobb inom handel, miljö- och energi, kultur, skola, vård- och omsorg, bygg- och anläggning, infrastruktur, administration och mycket mer.

Går du en yrkesutbildning via gymnasie eller högskola så har du stor chans att få erbjudanden om lediga jobb inom vård, omsorg och utbildning som är de vanligaste yrkesområdena. Har du annan utbildningsnivå hittar du flest lediga jobb inom bland annat vård och omsorg, handel, anläggningsarbete, underhåll, transport och administration.

När du söker lediga jobb i Göteborg kan du hitta mer välkända yrken såsom lokalvårdare, barnskötare, trädgårdsarbetare eller maskinförare. Det finns dock en mängd lediga jobb inom de kommunala verksamheterna som man inte hör om lika ofta. Några av de yrkesrollerna är bland annat stenarbetare, krematoriearbetare och traktorförare.

Vart hittar man lediga jobb inom staten i Göteborg?

Göteborg är en stor stad, med många intressanta myndigheter att söka lediga jobb hos för den som vill arbeta inom staten. Några exempel är Polismyndigheten, Försvarsmakten, Domstolsverket, Migrationsverket, Skatteverket och Transportstyrelsen. Dessa offentliga verksamheter genererar tillsammans med privata aktörer och kommunala verksamheter, många nya lediga jobb varje år.

Hur har Göteborgs historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Göteborg har sedan 1700-talet varit ett av Sveriges och Skandinaviens större centrum för den globala handeln. Svenska Ostindiska Kompaniet bildades år 1731 och bedrev handel med framför allt Kina, med svenskt monopol. Genom åren arbetade runt 1.000 anställda vid kompaniet, som fram till början av 1800-talet genomförde hela 132 expeditioner med 37 olika skepp. Tidigare hade kryddor, te, siden, porslin och andra exotiska varor fraktats med karavaner via landsvägen genom Europa. I spanska Cadiz sålde man bland annat järn, trä och tjära för att få silverpiastrar som sedan användes för handel i Kina. Folk strömmade sedan till Göteborg för att få ta del av varorna som fraktats hem och en stor del av lasten såldes sedan vidare till övriga Europa.

Under andra hälften av 1800-talet ökade textilindustrin i Göteborg, men när storföretagen SKF (f.d. AB Svenska Kullagerfabriken) och Volvo som grundades i början på 1900-talet blev verkstadsindustrin ledande. Under detta århundrade fortsatte Göteborg att utvecklas till en varvsstad och under nästan 150 år hade stadens varv och hamnar varit bland de större i världen. Varvskrisen som inföll mellan år 1969-1985 tvingade dock stora delar av verksamheterna att stänga och 10.000-tals anställda miste sina jobb.

Även om det fortfarande finns flera stora industrier i dagens Göteborg, är staden främst omtalad som evenemangs- och utbildningsstad, med handel och besöksnäring som bidrar till stadens livskraft.

Vad är Göteborg mest känt för?

Göteborg är en sommarstad som är känd för större evenemang inom kultur, nöje ochidrott. Det stora utbudet av parker, teatrar, museer, restauranger, butiker och varuhus förser invånare såväl som besökare i Göteborg med underhållning, upplevelser och förnödenheter.

Tillsammans med den populära nöjesparken Liseberg är Scandinavium, Universeum, Världskulturmuseet och Svenska Mässan de största attraktionerna i Göteborg, som årligen lockar över 6 miljoner besökare.

Vilka populära sevärdheter finns i Göteborg?

Liseberg är Sveriges och Nordens största nöjespark, och ett mycket populärt turistmål i Göteborg. Den 17 hektar stora parken erbjuder många spännande attraktioner och aktiviteter för alla åldrar, bland annat “Valkyria” som är Nordens största och Europas längsta berg- och dalbana. Om sommaren har parken flest besökare, men även på hösten och vintern kan man få en annorlunda upplevelse. Under eventen “Halloween på Liseberg” och “Jul på Liseberg” utsmyckas området för att passa respektive säsong med stämningsfulla aktiviteter och upplevelser.

Vetenskapscentret Universeum ligger ett stenkast från Liseberg och är en spännande upplevelse för hela familjen. Universeum är uppdelat i olika sektioner med utställningar som bland annat Akvariehallen, Regnskogen, Rymden och Teknoteket. För de allra minsta finns Miniverseum med upplevelser som stimulerar nyfikenhet och utveckling.

Göteborgs skärgård erbjuder fantastiskt natursköna upplevelser som ger ett avbrott från det livliga storstadslivet. De södra öarna är mycket välbesökta om somrarna, medan de norra brukar kunna erbjuda lite mer lugn och stillhet. På de lite större öarna håller fler restauranger, butiker och boenden öppet året om, vilket bjuder in till besök även under vinterhalvåret. De södra öarna är bilfria, vilket bidrar till det idylliska intrycket även om flakmopeder och golfbilar förekommer.

Vilka är de största arbetsgivarna i Göteborg?

Den största offentliga arbetsgivaren som erbjuder flest lediga jobb är Göteborgs stad. Här arbetar cirka 55.000 anställda inom cirka 100 olika yrkesroller. Det finns många lediga jobb inom de kommunala verksamheterna både för dig som har utbildning och erfarenhet, såväl som för dig som inte har det. Här kan du kan hitta lediga jobb inom bland annat socialt arbete, utbildning, ekonomi, administration och hälso- och sjukvård. 

Västra Götalandsregionen är en annan stor arbetsgivare i Göteborg som förvaltar flera stora sjukhus och andra vårdinrättningar i staden. Sahlgrenska Universitetssjukhuset är landets största sjukhus och ett av de större i norra delen av Europa. Sjukhuset har totalt cirka 17.000 anställda. Förutom lediga jobb inom och hälso- och sjukvård, kan man även arbeta inom kollektivtrafiken, infrastruktur eller kultur inom Västra Götalandsregionen.

Den största privata arbetsgivaren i Göteborg som du kan söka lediga jobb hos är Volvo Personvagnar Aktiebolag. Hos Volvo kan du söka lediga jobb som bland annat fordonsmontör, produktionsledare, dataanalytiker, mjukvaruutvecklare och underhållsingenjör. I Västra Götalands län finns ett brett och varierande utbud av lediga jobb att söka för den som vill bo och arbeta i Göteborg, både i privata och offentliga verksamheter.

Vilka utbildningar finns det i Göteborg?

Med Göteborgs universitet och Chalmers Tekniska högskola är Göteborg en av landets största studentstäder.

Göteborgs universitet har cirka 55.900 studenter och över 6.600 anställda. Skolan erbjuder över 200 utbildningsprogram och närmare 2.000 fristående kurser. Bland universitetets utbildningar hittar man samhälls-, konst-, musik-, och, lärarutbildning. Andra populära områden är inom naturvetenskap, humaniora och IT. Sahlgrenska akademin är en av skolans fakulteter som utbildar och bedriver forskning inom bland annat biomedicin, odontologi, medicin, neurovetenskap och fysiologi.

Vid Chalmers utbildas civilingenjörer, doktorer, arkitekter, licentiater, nautiker och högskoleingenjörer. Universitetet har 2 campus (Lindholmen och Johannesberg), som båda innehar cirka 10.000 studenter och 3.100 anställda. Andra utbildningsmöjligheter finns hos stadens många folkhögskolor och hos stadens kulturskola, vilka erbjuder kurser inom exempelvis kör och sång, dans, drama, skrivande och bildkonst.

Hur är det att bo i Göteborg?

Göteborg ligger i det vackra Bohuslän och är en residensstad i Västra Götalands län. Med sina 607.882 invånare är det landets näst största stad och Nordens 5:e största stad. Det är en småskalig men modern storstad, med närhet till hav och vacker natur för avkoppling och utevistelse. Flera parker och friluftsområden bjuder in till promenader, och barnfamiljer har stor glädje av Liseberg med alla de spännande åkattraktionerna.

Den som vill lämna bilen hemma kan utnyttja stadens bussar och spårvagnar för att ta sig mellan de olika stadsdelarna, vilket främjar ett mer hållbart resande. Närheten till Landvetter flygplats är en stor fördel som underlättar vid utflykter och resor. 

Göteborg har flera köpcentrum som erbjuder ett generöst utbud av restauranger och butiker för alla behov. Speciellt välbesökt är Femman i Nordstan som ligger i nära anslutning till centralstationen, med ett 60-tal butiker fördelat på tre våningar.

Vilka hyresvärdar finns i Göteborg?

Bostadsförmedlingen Boplats Göteborg förmedlar bostäder åt stadens kommunala hyresvärdar Poseidon, Gårdstensbostäder, Bostadsbolaget, Familjebostäder med flera. Även privata hyresvärdar och fastighetsägare annonserar genom Boplats, exempelvis Atmosfärhus Fastighets AB, Lejonstaden AB och Valhalla Fastighets AB.

Det råder svår bostadsbrist i Göteborg och beroende på var i staden du vill bosätta dig kan det ta ungefär 5-10 år att få en lediga boenden med förstahandskontrakt. De flesta hyresvärdarna har ett kösystem, så om du har planer att flytta till Göteborg är det en god idé att registrera dig i bostadsköerna snarast möjligt.

Det snabbaste sättet att få ett förstahandskontrakt är att söka lediga bostäder hos hyresvärdar utan bostadskö. Du kan själv kontakta privata hyresvärdar och anmäla ditt intresse för nuvarande eller kommande lediga bostäder i Göteborg.

Vilka fördelar finns med att söka lediga jobb i Göteborg?

På grund av variationen av både näringsliv och statliga verksamheter är chanserna att hitta lediga jobb goda. Närheten till motorväg, flygplats och centralstation samt de frekventa avgångarna i kollektivtrafiken, gör att många söker lediga jobb i Göteborg eller grannkommunerna då många företag och arbetsplatser är belägna på pendlingsavstånd.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Göteborg här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.