Lediga jobb Malmö

Just nu finns de 2532 lediga jobb Malmö som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Malmö

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Malmö publiceras som stämmer överens med din sökning.


Är det lätt att hitta lediga jobb i Malmö?

Precis som i många andra regioner står Skåne inför utmaningen att hantera framtidens kompetensbehov för att minska antalet bristyrken. Trots ett överflöd av arbetstillfällen finns det därför fortfarande hög arbetslöshet i Malmö.

Region Skånes arbetar mycket med just kompetensförsörjning för att främja en fungerande arbetsmarknad genom strategisk påverkan, utvecklingsprojekt, lärande, erfarenhetsutbyten, insatser, prognoser och kunskapsunderlag. Det kan röra sig om konferenser, lärträffar och erfarenhetsutbyten inom regionen. Aktörer söker stöd hos regionen, vilket i sin tur ökar tillgången till kompetent arbetskraft.

Vilka lediga jobb kan man söka i Malmö?

Oavsett om du är teoretiskt eller praktiskt lagt så finns det goda möjligheter att söka lediga jobb och göra karriär i Malmö. Beroende på utbildning och kompetens kan du söka lediga jobb inom handel, miljö- och energi, kultur, skola, vård- och omsorg, bygg- och anläggning, infrastruktur, administration och mycket mer.

Går du en yrkesutbildning via gymnasie eller högskola så har du stor chans att få erbjudanden om lediga jobb inom vård, omsorg och utbildning som är de vanligaste yrkesområdena. Har du annan utbildningsnivå hittar du flest lediga jobb inom bland annat vård och omsorg, handel, anläggningsarbete, underhåll, transport och administration.

När du söker lediga jobb inom Malmö kommun kan du hitta mer välkända yrken såsom lokalvårdare, barnskötare, trädgårdsarbetare eller maskinförare. Det finns dock en mängd lediga jobb inom de kommunala verksamheterna som man inte hör om lika ofta. Några av de yrkesrollerna är bland annat stenarbetare, krematoriearbetare och traktorförare.

Vart hittar man lediga jobb inom staten i Malmö?

Malmö är en stor stad, med många intressanta myndigheter att söka lediga jobb hos för den som vill arbeta inom staten. Några exempel är Polismyndigheten, Försvarsmakten, Domstolsverket, Migrationsverket, Skatteverket och Transportstyrelsen.

Dessa offentliga verksamheter genererar tillsammans med privata aktörer och kommunala verksamheter, många nya lediga jobb varje år.

Hur har Malmös historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Malmö har historiskt sett varit en viktig industristad som främst producerat varor inom verkstad, livsmedel, tobak, textil och metall. Frans Henrik Kockum var en ansedd industrialist som vid 23 års ålder tog ledningen över sin fars nedgångna tobaksfabrik. Han investerade vinsterna i en mekanisk verkstad som snabbt blev en av de mest betydande i landet. I verkstaden tillverkades bland annat spisar, bränneriapparater, järnvägsvagnar, karuseller och jordbruksmaskiner. Senare expanderade företaget med ett varv där båtar byggdes. Metallindustrierna i Småland och Blekinge kom att bli grunden till det idag kvarlevande Kockums Jernverk AB.

Genom årens lågkonjunkturer och omstruktureringar inom framförallt varvsindustrin, verkstadsindustrierna och teko- och läderindustrierna, minskades industrins betydelse och Malmö omvandlades istället till en handels- och kunskapsstad. Förutom den nationella spannmålshandeln blev även internationell handeln viktig då man började exportera havre, kreatur och smör till Storbritannien.

Idag är Malmö en välkänd handelsstad som bland annat huserar Nordens största köpcentrum “Emporia”. Med Malmö universitet och World Maritime University är Malmö även en framgångsrik kunskapsstad som ständigt förser arbetsmarknaden med kompetent arbetskraft. 

Vad är Malmö mest känt för?

Den 7,8 km långa Öresundsbron är en förbindelse mellan svenska Malmö och danska Köpenhamn. Bron färdigställdes år 2000 och är sammanlagt 15,9 km lång. Detta underlättar både pendlande och nöjesresor över gränsen då bron fungerar som en direktanslutning mellan länderna med sin 4,1 km långa tunnel.

Turning Torso är Sveriges och Nordens högsta skyskrapa med totalt 190,4 meter och 54 våningar, som endast överträffas av det blivande Karlatornet i Göteborg som planeras stå färdigt år 2024. Byggnaden är främst ett bostadshus, men tack vare sin höga höjd fungerar den även som ett landmärke som är synligt från båda sidorna av Öresund.

Några kända personer med anknytning till Malmö är Ingmar Bergman (författare, regissör och dramatiker), Zlatan Ibrahimović (fotbollsspelare) och Anita Ekberg (filmstjärna).

Vilka populära sevärdheter finns i Malmö?

På Malmö Konstmuseum finns en av landets största samlingar av konst att beskåda. Det finns möjlighet att gå på visningar, delta i workshops och lyssna på intressanta föredrag om både konsthanterk och design. Museet är beläget i det vackra slottet Malmöhus som byggdes mellan cirka år 1526-1539, vilket gör det till Nordens äldsta bevarade renässansslott.

Sankt Petri Kyrka invigdes under medeltiden i början på 1300-talet. Den 105 meter höga kyrkan som står i centrala Malmö är en pärla bland stadens historiska byggnader. Kyrkans interiör erbjuder eleganta renässansmålningar och andra vackra konstverk för beskådning.

I Teknikens och sjöfartens hus finns intressanta utställningar inom fordon, sjöfart, vetenskap och teknik. Spännande maskiner, motorer och liknande finns att beskåda. Båtlekrummet är ett utmärkt besöksmål för barnfamiljer och museet har även roliga lekplatser för de små.

Vilka är de största arbetsgivarna i Malmö?

Den arbetsgivaren som erbjuder flest lediga jobb är Malmö stad. Det är en offentlig arbetsplats med cirka 28.000 anställda i 14 olika förvaltningar. Det finns många lediga jobb inom de kommunala verksamheterna både för dig som har utbildning och erfarenhet, såväl som för dig som inte har det. Här kan du kan hitta lediga jobb inom bland annat socialt arbete, utbildning, ekonomi, administration och hälso- och sjukvård.

Region Skåne är en annan stor arbetsgivare som förvaltar Skånes universitetssjukhus. Det är landets tredje största universitetssjukhus och har cirka 12.500 anställda. Förutom lediga jobb inom och hälso- och sjukvård, kan man även arbeta bland annat inom kollektivtrafiken, infrastruktur eller kultur inom Region Skåne.

Den största privata arbetsgivaren i området är Skanska Sverige AB med cirka 975 anställda. Bolaget är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i världen, och de erbjuder ofta lediga jobb som exempelvis träarbetare, verkstadschef, betongarbetare, anläggningsarbetare, supporttekniker och organisationsutvecklare.

I Region Skåne län finns ett brett och varierande utbud av lediga jobb att söka för den som vill bo och arbeta i Malmö, både i privata och offentliga verksamheter.

Vilka utbildningar finns det i Malmö?

Malmö universitet har cirka 24.000 studenter och närmre 2.200 anställda. Skolan erbjuder 130 utbildningsprogram och 400 fristående kurser brevid universitets 5 fakulteter: teknik och samhälle, lärande och samhälle, kultur och samhälle, hälsa och samhälle och Odontologiska fakulteten.

World Maritime University är stadens andra största universitet. De bedriver utbildning och forskning inom den globala sjöfarten och oceanografi. Universitetet fungerar som ett av världens centrum för utbildning och forskning inom sjöfart och hamnadministration, och arrangerar ibland internationella konferenser. Om du är intresserad av att söka lediga jobb inom denna sektorn är universitetet ett bra ställe att utbilda sig på då de även erbjuder praktikperioder. 

I staden finns även utbildningsmöjligheter hos tandvårdshögskolan, lärarhögskolan,  kulturskolan fler folkhögskolor. Kulturskolan ervjuder kreativa kurser inom exempelvis kör och sång, dans, drama, skrivande och bildkonst.

Hur är det att bo i Malmö?

Malmö ligger i Skåne län och är med sina 351.749 invånare landets tredje största stad. Läget vid Öresundsbron ger närhete till både Köpenhamn och Europa, och det är enkelt att utnyttja förbindelserna mellan länderna direkt från Malmö. Med invånare representerade från hela 183 olika länder, är Malmö en mångkulturell världsstad som ständigt växer.

Staden blomstrar ordentligt under somrarna med de många välbesökta restaurangerna, barerna och mötesplatserna. Det finns många parker och naturområden som lockar till utevistelse och som tillsammans med vackra kanaler och andra vattendrag bidrar till en trivsam småstadskänsla. Det fantastiska läget nära havet ger flera fina och välbesökta badplatser som uppskattas av stadens invånare.

Den kommunägda badhusanläggningen Hylliebadet erbjuder nöje och avkoppling för hela familjen. Här finns simbassänger, vattenrutschkanor och en uppskattad relaxavdelning. Badhuset är öppet alla dagar i veckan och har ett kafé med möjlighet fika. Med de täta bussavgångarna är det enkelt att ta sig till badhuset, vilket underlättar om man vill lämna bilen hemma och reser i större sällskap.

I Malmö finns goda shoppingmöjligheter, bland annat på det stora köpcentret Emporia som kompletterar utbudet hos butikerna i city. Blir man hungrig under shoppingturen finns det flera restauranger, caféer och snabbmatsställen att besöka för att stilla hungern.

I staden finns ett aktivt kulturliv, med konserthus, opera, museer, flera teatrar och hela fem biografer. Det nya konserthuskomplexet Malmö Live invigdes år 2015 och används som konserthus, kongresscenter, hotell, kontor och bostäder.

Vilka hyresvärdar finns i Malmö?

Boplats Syd förmedlar lägenheter från över 60 kommunala och privata fastighetsbolag i flera av de skånska kommunerna. Bolaget är helägt av Malmö stad och har över 50 medverkande hyresvärdar. Bostadsbristen i staden har minskat de senaste åren och det har byggts ungefär 3.000 bostäder per år. Några exempel på privata hyresvärdar är Heimstaden, MKB, HSB, Byggvesta och Willhem.

Det snabbaste sättet att få ett förstahandskontrakt är att söka lediga bostäder hos hyresvärdar utan bostadskö. Du kan själv kontakta privata hyresvärdar och anmäla ditt intresse för nuvarande eller kommande lediga bostäder.

Vilka fördelar finns med att söka lediga jobb i Malmö?

På grund av variationen av både näringsliv och statliga verksamheter är chanserna att hitta lediga jobb goda. Närheten till Öresundsbron, Köpenhamn och de frekventa avgångarna i kollektivtrafiken gör att många söker lediga jobb i Malmö eller grannkommunerna då många företag och arbetsplatser är belägna på pendlingsavstånd.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Malmö här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

ANNONS – 18+ Spela ansvarsfullt – stödlinjen.se

Recensioner av trygga casinon och spelbolag online hittar du på Goplay.se. Läs mer om vilka regler som gäller för dig som svensk spelare på Onlinecasinos.se, samt fördelar och nackdelar med spel på utländska casinon.