Lediga jobb VVS-montörer

Just nu finns de 3339 lediga jobb VVS-montörer som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för VVS-montörer

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som VVS-montörer publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som VVS-montör? 

VVS-montör kallades tidigare rörmokare eller rörläggare och “VVS” är en förkortning av värme, ventilation och sanitet. Som VVS-montör arbetar du med att montera och installera, underhålla och reparera rör i hus och andra byggnader. Om du utbildar dig till VVS-montör finns det goda möjligheter att söka lediga jobb direkt efter studierna. Du kan antingen arbeta med nybyggnation där du redan i planeringsstadiet tar fram ritningar, eller med ombyggnation där du arbetar med befintliga ledningar. Vid nybyggnation är du oftast en del av en större arbetsgrupp av andra yrkesverksamma snickare, elektriker, målare eller arkitekter, medan du vid ombyggnationer eller reparationer ofta arbetar ensam.

Vilka arbetsuppgifter har en VVS-montör?

Dina primära arbetsuppgifter är att installera och reparera exempelvis värme- & kylanläggningar såsom värmepumpar och varmvattenberedare. Du utför även rensning, tömning och anläggning av avloppsrör. Du arbetar även med olika typer av isolering med både digitala och traditionella hjälpmedel och verktyg. Det framgår närmare i annonsen när du söker lediga jobb vad du kommer göra på företaget du blir anställd hos och om de något särskilt specialistområde.

Vem passar för jobbet som VVS-montör?

När du söker lediga jobb som VVS-montör krävs det att du är noggrann och har god fysik då arbetet innebär en del fysiskt ansträngande arbetsuppgifter. Du bör tycka om att arbeta självständigt och samtidigt inneha god samarbetsförmåga då du ofta arbetar i arbetsgrupper på större projekt. Det är viktigt att du kan hitta kreativa lösningar på komplexa problem, är initiativtagande och praktiskt lagd. Att vara flexibel är till stor fördel då du kan behöva arbeta obekväma arbetstider, på annan ort eller ha jour. Det framgår närmare i annonsen när du söker lediga jobb om företagen du söker lediga jobb hos kräver att du arbetar på obekväma arbetstider eller om arbetet är förlagt till kontorstider.

Vad behöver man för utbildning för att bli VVS-montör?

Du kan utbilda dig till VVS-montör redan på gymnasienivå om du väljer VVS- och fastighetsprogrammet. Efter examen arbetar du som lärling i cirka 2 år innan du tar branschprovet för att bli certifierad VVS-montör och kan söka lediga jobb. Du kan även utbilda dig till VVS-montör på yrkeshögskola eller genom att söka lediga jobb direkt på ett företag som åtar sig utbildningsansvar för dig under lärlingstiden. Samtliga utbildningar varvar teoretiska kunskaper med praktik där du får testa på arbetet. Oavsett vilken utbildning du väljer så måste du genomföra och klara branschprovet för att få din certifiering.

Vilka krav finns för att bli VVS-montör?

Annonser innehållande lediga jobb kräver ibland att du innehar B-körkort då arbetet inkluderar att du hämtar material hos återförsäljare eller åker ut till kund. Krav ställs även på att du är certifierad VVS-montör. Kan du svetsa är det meriterande.

Hur mycket tjänar en VVS-montör?

Genomsnittslönen är 36.000 kronor per månad och du kan arbeta både i privat och offentlig sektor. Här hittar du vår lönekoll. På Branschstegen kan du hitta lediga jobb som VVS-montör. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.