Lediga jobb Truckförare

Just nu finns de 5099 lediga jobb Truckförare som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Truckförare

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Truckförare publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som truckförare?

Som truckförare ansvarar du för att paketerade varor, gods eller material placeras på rätt plats på lagret och för att leverera dessa i tid till terminalen för avgående transporter. Vid inkommande transporter är det du som i samråd med terminalpersonal ser till att leveransen hanteras och förvaras korrekt. Söker du lediga jobb på större företag behöver du ofta transportera varor mellan olika avdelningar.

Vilka arbetsuppgifter har en truckförare?

Dina arbetsuppgifter inkluderar exempelvis sortering, paketering och emballering av gods och paket. Det framgår närmare i annonsen när du söker lediga jobb vad du kommer göra på företaget du blir anställd hos. Som truckförare koordinerar och samarbetar du dagligen med andra lager- och terminalarbetare gällande på- och avlastning, framtagning av kundordrar, planering och mottagning av leveranser samt underhåll av truckarna.

Vem passar för jobbet som truckförare?

När du söker lediga jobb som truckförare är det fördel om du har god fysik. Du kan behöva hjälpa till med att bland annat lasta på och av lastbilar, förflytta gods eller organisera mindre förpackningar, vilket kan vara fysiskt ansträngande. Du behöver kunna planera både kort- och långsiktigt tillsammans med dina kollegor på lagret och terminalen, för att effektivisera hanteringen av varor och lagerhållningen. Att vara noggrann och ha ett sinne för ordning är viktigt eftersom det är av stor vikt att du befinner dig vid rätt plats på rätt tid. Det förekommer ofta arbete på obekväma arbetstider eller skiftarbete, så terminalen är då i drift dygnet runt. När du söker lediga jobb anges ofta arbetstiderna i annonsen eller vid en eventuell arbetsintervju.

Inom vilka branscher kan en truckförare arbeta?

Det finns en mängd lediga jobb inom flera olika branscher, bland annat lager, industri, handel eller i hamnar där paket och gods behöver lastas för transport utomlands. Truckförare kan även behövas på sjukhus och i andra offentliga verksamheter där man beställer mycket förbrukningsmaterial på daglig basis.

Vad behöver man för utbildning för att bli truckförare?

Det finns två typer av truckkort, A och B-kort. A-truckkort innebär att du är behörig att köra mindre truckar med lägre lyfthöjd, medan B-truckkort ger dig behörighet att köra större truckar med högre lyfthöjd. B-truckkort ger dig större valmöjligheter och chanser att få anställning när du söker lediga jobb. Du kan få ditt truckkort via gymnasieutbildningar med inriktning på fordon- och transport eller via internutbildningar som ges av arbetsgivaren när du blir anställd som truckförare. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som truckförare, eller redan innehar truckkort eller B-körkort när du söker lediga jobb.

Hur mycket tjänar en truckförare? 

Genomsnittslönen för en truckförare 31 800 kronor per månad. Män tjänar i genomsnitt 31 900 kronor per månad och kvinnor tjänar i genomsnitt 31 600 kronor per månad. Din lön varierar beroende på vilken utbildning och tidigare erfarenhet du har, och om du arbetar obekväma arbetstider eller skift. På Branschstegen kan du hitta lediga jobb som truckförare. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.