Lediga jobb Takmontör

Just nu finns de 1494 lediga jobb Takmontör som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Takmontör

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Takmontör publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som takmontör?

Som takmontör arbetar du med att montera och lägga tak på hus och andra byggnader. Du får arbeta både med händerna och hjärnan då du behöver planera och räkna på byggnadens olika ytor och vinklar för att sedan tillverka och montera de delar som behövs till bygget. Om du utbildar dig till takmontör finns det goda möjligheter att söka lediga jobb direkt efter studierna.

Vilka arbetsuppgifter har en takmontör?

Din primära arbetsuppgift är att lägga nytt tak, eller omlägga och reparera befintligt tak, i exempelvis plåt eller papp på hus och byggnader. Det är viktigt att arbetet utförs korrekt för att undvika eventuella brister som kan orsaka mögelskador eller läckor. Du arbetar därför ofta med att montera fuktskydd, takfönster, ställningar, snörasskydd och olika typer av värmeisolering då taket ska hålla för både väder och vind i flera år. Då solceller blir allt vanligare kan du även arbeta tillsammans med elektriker, installatör och leverantör med att planera, byta och montera dessa på tak. Det framgår närmare i annonsen när du söker lediga jobb vad du kommer göra på företaget du blir anställd hos då en del specialiserar sig på olika typer av byggen eller tekniker. 

Vem passar för jobbet som takmontör?

När du söker lediga jobb som takmontörkrävs det att du är noggrann och har god fysik då arbetet innebär tunga lyft. Du bör inte heller vara rädd för arbete på höga höjder. Du bör tycka om att arbeta självständigt, men inneha god samarbetsförmåga då du ofta arbetar i arbetsgrupper på större projekt eller tillsammans med en kollega. Att vara flexibel är till stor fördel då arbetet är mycket varierande och det kan förekomma arbete på annan ort. Det framgår närmare i annonsen när du söker lediga jobb om företagen du söker lediga jobb hos specialiserar sig inom något särskilt område, och vad som önskas av dig både i form av egenskaper och kunskaper.

Vad behöver man för utbildning för att bli takmontör?

Du kan utbilda dig till takmontör redan på gymnasienivå om du väljer bygg- och anläggningsprogrammet på 3 år med inriktning mot husbyggnation. Det finns även möjlighet att studera till takmontör på yrkeshögskola eller Komvux. Samtliga utbildningar varvar teoretiska kunskaper med praktik på företag där du får testa på arbetet under studietiden. Det finns goda möjligheter för dig att få lediga jobb som färdigutbildad takmontör. Annonser innehållande lediga jobb kräver ibland att du innehar B-körkort då arbetet inkluderar att du hämtar material hos återförsäljare, åker ut till kund eller behöver köra mellan olika projekt under samma dag.

Hur mycket tjänar en takmontör? 

Det finns ingen lönestatistik från Statistiska Centralbyrån för takmontörer. Enligt Framtid.se ligger genomsnittslönen på 29.500 kronor per månad, medan Lönestatistik.se anger en genomsnittslön på cirka 32.400 kronor. Det är därför bra att efterfråga lönenivån när du söker lediga jobb eller går på en anställningsintervju. På Branschstegen kan du hitta lediga jobb som takmontör. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.