Lediga jobb Ställningsbyggare

Just nu finns de 1332 lediga jobb Ställningsbyggare som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Ställningsbyggare

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Ställningsbyggare publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som ställningsbyggare? 

Du arbetar i huvudsak med att bygga ställningar till bygg- och anläggningsprojekt. Du har en central roll i det logistiska ledet då det är viktigt att ställningarna är monterade och uppställda i tid till projektstart. Söker du lediga jobb som ställningsbyggare är det en fördel om du tycker om att arbeta tillsammans med andra då du oftast ingår i ett arbetslag.

Vilka arbetsuppgifter har en ställningsbyggare?

Ställningsbyggare är ansvariga för att montera upp och ned ställningar vid olika typer av byggnadsprojekt, exempelvis vid fönsterbyten eller målning av husfasad. Arbetet utförs med hjälp av stålställningar eller träkonstruktioner och rör, beroende på byggprojektet. Det är viktigt att du följer rutiner och säkerhetsföreskrifter vid uppbyggnad och nedmontering av ställningar så att inga olyckor inträffar. Arbetet innebär också att man flyttar ställningar från en arbetsplats till en annan, beräknar vad för typ av ställning som behövs beroende på byggprojekt och vilken belastning som ställningen måste klara av.

Vem passar som ställningsbyggare?

Yrket som ställningsbyggare passar dig som trivs med att arbeta med andra personer och som inte är rädd för höga höjder. När du söker lediga jobb ställs krav på att du är både noggrann och har ett säkerhetstänk. Det är en fördel om du har god fysik då arbetet innebär en tyngre arbetsuppgifter. Till din hjälp har du även olika hjälpmedel såsom lyftkranar, för att frakta och montera extra tunga ställningar. Arbetet kräver att man är flexibel och tycker om att arbeta utomhus. Du är ofta på resande fot mellan olika byggprojekt och arbetar i huvudsak utomhus större delen av arbetstiden. Att ha ett säkerhetstänk är extra viktigt eftersom ställningarna ska användas av människor som jobbar inom byggbranschen. Många andra yrkesgrupper inom byggbranschen, exempelvis målare är beroende av ställningar för att kunna utföra sitt eget arbete. Som ställningsbyggare bör du ha en god uppfattning om vad ställningen ska användas till och hur de ska monteras ihop.

Vilken utbildning krävs för att bli ställningsbyggare?

Du kan utbilda dig till ställningsbyggare redan på gymnasienivå om du väljer bygg- och anläggningsprogrammet. Efter examen arbetar du som lärling i cirka 2 år innan du får ditt yrkesbevis och kan söka lediga jobb. Du kan även utbilda dig via yrkeshögskola eller Komvux. Båda alternativen ger dig en bra grundutbildning som är efterfrågad när du söker lediga jobb. Samtliga utbildningar varvar teoretiska kunskaper med praktik där du får testa på arbetet i praktiken.

Vad har en ställningsbyggare för karriärmöjligheter?

Du har möjlighet att avancera i karriären som ställningsbyggare och söka lediga jobb som arbetsledare olika företag i branschen. På större företag finns möjligheten att arbeta som grupp- & mellanchef mer inriktat mot projektplanering. Du kan även starta eget företag eller arbeta som inhyrd konsult på uppdragsbasis. När du är färdigutbildad, har ditt yrkesbevis och har fått mer erfarenhet så kan du även söka lediga jobb utomlands.

Hur mycket lön får man som ställningsbyggare?

Genomsnittslönen för en färdigutbildad ställningsbyggare är 34 800 kronor per månad. Sök lediga jobb som ställningsbyggare här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.