Lediga jobb Maskinförare

Just nu finns de 2071 lediga jobb Maskinförare som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Maskinförare

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Maskinförare publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som maskinförare?

Som maskinförare arbetar du i huvudsak med att köra olika typer av bygg- & anläggningsfordon, exempelvis hjullastare, grävmaskiner, kranar eller lastmaskiner. När du söker lediga jobb kan du förvänta dig ett varierande arbete där majoriteten av alla projekt sker utomhus. Du arbetar oftast i grupp tillsammans med andra maskinförare och hantverkare, men det förekommer även en hel del ensamarbete, där du förväntas kunna arbeta självständigt när det gäller mindre uppdrag.

Vilka arbetsuppgifter har en maskinförare?

Du spelar en central roll vad gäller planering och anläggning av bland annat husgrunder, vägbyggen, kanalgrävningar och grävning av diken eller olika typer av ledningar. Förutom att köra de olika maskinerna så är du ansvarig för underhåll och skötsel av dem. När du arbetar på olika projekt är det även vanligt att du behöver anskaffa material, köra till grustag eller lasta och lossa olika typer av gods.

Vem passar som maskinförare?

Du behöver vara praktiskt lagd och gärna ha ett stort intresse för teknik och mekanik. Arbetet innebär en hel del planering för vad som ska grävas, när det ska grävas och vart någonstans. Du behöver vara lösningsorienterad, noggrann och samarbetsvillig då du anlägger viktiga konstruktioner i samverkan med andra. När du söker lediga jobb som maskinförare är det en fördel om du uppvisar engagemang och flexibilitet, då detta är egenskaper som värderas högt av arbetsgivare i branschen. Majoriteten av din arbetstid spenderar du i maskinen på uppdrag utomhus på de olika platserna där jobben ska utföras.

Vad behöver man för utbildning för att bli maskinförare?

Innan du söker lediga jobb som maskinförare behöver du en grundläggande utbildning. En gymnasieexamen från bygg- och anläggningsprogrammet räcker för att du ska kunna få lediga jobb efter studierna som lärling. Efter lärlingstiden får du ditt yrkesbevis. Du kan även utbilda dig till maskinförare på yrkeshögskola, eller söka lediga jobb direkt på ett företag och därigenom gå en kompletterande utbildning där arbetsgivaren har utbildningsansvar för dig. Efter den kompletterande utbildningen kan du göra yrkesprovet och ditt yrkesbevis. Praktiska erfarenheter av arbetsuppgifter inom teknik och fordonsarbete ses som meriterande, och kan väga upp eventuell avsaknad av utbildning beroende på vilka lediga jobb du söker och vilka krav arbetsgivaren har.

Hur mycket tjänar en maskinförare?

Genomsnittslönen för en maskinförare är på 33.000 kronor per månad. Då maskinförare är ett samlingsnamn för flera olika typer av maskiner kan det skilja sig något mellan de olika yrkesrollerna, exempelvis för en grävmaskinist eller hjullastarförare.

Vad finns det för karriärmöjligheter för maskinförare?

Överallt i samhället använder vi oss av maskiner och beräknas så göra även i framtiden. Det finns alltså goda möjligheter att hitta lediga jobb inom detta yrke. Om du vill avancera i karriären finns det goda möjligheter att studera vidare eller söka lediga jobb som arbetsledare, byggtekniker, byggnadsingenjör eller platschef. Se och jämför lediga jobb som maskinförare här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.


 

 

 

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.