Lediga jobb Målare

Just nu finns de 3340 lediga jobb Målare som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Målare

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Målare publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som målare?

Som målare arbetar du i många olika typer av miljöer både inom- och utomhus. Du målar i huvudsak väggar och tak, och kan även arbeta på hög höjd. Du för ofta löpande kontakter med andra personer såsom arbetsgivare, leverantörer för material och de kunder du utför arbete åt. Jobbet som målare är fritt och varierande, med goda framtidsutsikter gällande lediga jobb efter utbildningstiden. 

Vilka arbetsuppgifter har en målare?

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att måla väggar och tak, men även uteplatser, fönster eller dörrkarmar. Innan du börjar måla behöver ytorna undersökas och förberedas för att garantera en hållbarhet på flera år. Du behöver därför lägga en hel del tid på att förbereda ytorna genom att spackla, slipa, grunda, lacka eller tapetsera. När du söker lediga jobb som målare bör du vara beredd på att arbeta med många olika typer av uppdrag då kunderna ofta har unika önskemål. Det händer också att du samarbetar andra för att få bra slutresultat, exempelvis en inredare eller arkitekt. Det allra vanligaste är att du tillhör ett arbetslag där ni hjälps åt med de olika projekten, men det förekommer även ensamarbete.

Vem passar som målare? 

Annonser innehållande lediga jobb som målare brukar ofta efterfråga personer som tycker om varierande arbetsmiljöer, inte är höjdrädda och som har ett gott öga för detaljer. Det är inte ovanligt att arbetsplatsen ena veckan innebär att du målar om ett hus för en privatperson, medan du veckan därpå är med och renoverar en företagslokal. Det är därför bra om du är flexibel och i god form, eller tycker om rörelse och vardagsmotion. Som person bör du vara noggrann i ditt arbete, lyhörd för kundens önskemål och ha förmåga att se hela processen från planeringsstadium till färdigt resultat.

Vilken utbildning krävs för att bli målare?

Söker du lediga jobb som målare krävs det generellt att du har en gymnasieexamen från exempelvis bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri. Därefter arbetar du som lärling i cirka två år där du får testa på arbetet i praktiken och erhåller en lärlingslön. Innan du söker lediga jobb behöver du också klara ett gesällprov för att få anställning. När du gör praktik under utbildningen kan det vara bra att efterfråga praktikplats på ett företag som du senare önskar söka lediga jobb hos, då det är vanligt att företag anställer praktikanter och lärlingar efter slutförd utbildning.

Vad har målare för karriärmöjligheter?

Det finns goda chanser att få lediga jobb efter studierna då jobbet som målare är brett och varierande. Du kan senare avancera inom branschen genom att specialisera dig inom ett visst område, exempelvis ådring eller marmorering där du målar mönster som återfinns i material såsom marmor eller trä. Du kan även söka lediga jobb som projekt- eller arbetsledare.

Hur mycket lön får man som målare?

Genomsnittslönen för en manlig målare är 33 900 kronor per månad och för en kvinnlig målare ligger månadslönen i genomsnitt på 29 400 kronor. Sök lediga jobb som målare här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.