Lediga jobb Landskapsarkitekt

Just nu finns de 456 lediga jobb Landskapsarkitekt som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Landskapsarkitekt

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Landskapsarkitekt publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär arbetet som landskapsarkitekt?

En landskapsarkitekt har ofta bred kompetens och kan därför arbeta med många olika typer av uppgifter beroende på vilken arbetsplats du söker lediga jobb på. Du ansvarar vanligtvis för framtagning av landskap och utomhusmiljöer, både större och mindre. Som landskapsarkitekt arbetar du mycket med ekologin och klimatet kring projekten och dess omgivningar då detta är viktigt för att det du bygger faktiskt håller över tid och i alla typer av väder. Du har en ledande roll och ett nära samarbete med dina medarbetare för projektet. Tillsammans ser ni till att arbetet fortskrider enligt plan och att slutresultatet speglar målsättningen.

Vilka arbetsuppgifter har en arkitekt?

En av de vanligare arbetsuppgifterna för en landskapsarkitekt är att skissa upp, planera, gestalta och ibland förvalta utomhusmiljöer, grönområden och landskap i olika skalor. Offentliga platser såsom torg, skolgårdar och parker är några få exempel på sådana miljöer. Det finns även de projekt som kräver stor infrastrukturell förståelse, exempelvis projekt inom tätbebyggda områden, stora industriområden eller offentliga verksamheter som sjukhus och vårdcentraler där tillgängligheten är oerhört viktig. För att få en förståelse för byggets omgivning och de människor som berörs av det, behöver du lägga mycket tid på att efterforska omständigheterna och kommunicera med berörda parter.

Vem passar som landskapsarkitekt?

Ett stort intresse för ekologi och människans behov är till fördel för dig som landskapsarkitekt, då detta är ett genomgående tema i yrket. När du söker lediga jobb som landskapsarkitekt är det även bra om du som person är kreativ och har god problemlösningsförmåga då det är många parametrar att ta hänsyn till i arbetet, såsom uppdragsgivarens önskemål, estetik, ekonomi, mijö, material och hållbarhet.

Vad behöver man för utbildning för att bli landskapsarkitekt?

Innan du kan du kan söka lediga jobb som landskapsarkitekt behöver du studera i tre till fem år vid högskola eller universitet. I studierna ingår oftast en obligatorisk praktikperiod där du får testa på arbetslivet i praktiken. Efter tre år har du möjlighet att avlägga kandidatexamen och efter fem år erhåller du din yrkesexamen. Du kan välja mellan tre olika huvudinriktningar: planering, projektering och förvaltning. När dina studier är avklarade kan du söka lediga jobb inom många områden. Du kan bland annat arbeta med projektering, gestaltning, upphandling, byggledning, kommunikation, utredning, strategi eller förändringsprocesser.

Hur mycket tjänar en landskapsarkitekt?

En landskapsarkitekt med eftergymnasial utbildning på 3 år eller mer har en genomsnittslön på 42.200 kronor per månad. Kvinnor tjänar i genomsnitt 41.600 kronor och män 42.700 kronor, här hittar ni vår lönekoll.

Är det lätt att hitta lediga jobb som landskapsarkitekt?

Det goda möjligheter att hitta och få lediga jobb, både i Sverige och utomlands. Arbetsmarknaden för landskapsarkitekter är bred och du kan söka lediga jobb inom flera sektorer såsom den privata, kommunala, regionala eller statliga. Du kan även arbeta som lärare eller driva eget företag som konsult. Se och jämför lediga jobb som landskapsarkitekt här på Branschstegen.se. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.


Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.