Lediga jobb Isoleringsmontörer

Just nu finns de 604 lediga jobb Isoleringsmontörer som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Isoleringsmontörer

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Isoleringsmontörer publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som isoleringsmontör?

Du tillhör yrkeskategorin VVS-arbetare och jobbar med att isolera exempelvis värme- och ventilationsanläggningar, rörledningar och sanitetsutrymmen. Isoleringsmontörer behövs till alla byggnader där människor vistas, exempelvis sjukhus, kontor, museum, teatrar eller industrilokaler. Du ansvarar för att montera och installera, underhålla och reparera rör, behållare eller utrustning i hus och andra byggnader. Du spelar en central roll i arbetet med att minska bullernivåer, skydda byggnader mot brand och minska energiåtgången genom väl utfört arbete. Om du utbildar dig till isoleringsmontör finns det goda möjligheter att söka lediga jobb direkt efter studierna.

Vilka arbetsuppgifter har en isoleringsmontör?

Dina arbetsuppgifter varierar något beroende på vilken av de tre huvudinriktningarna du väljer att utbilda dig inom: Isoleringsplåtslageri, VS-isolering eller ventilationsisolering. Isoleringsplåtslagare arbetar ofta på industriella projekt med att isolera rör, pannor och bekläda plåt. VS-isolerare isolerar värme- & kylanläggningar såsom värmepumpar och varmvattenberedare vid nybyggnationer eller ombyggnationer. Ventilationsisolerare har kunskaper inom ventilation och luftströmningar i olika utrymmen och arbetar ofta tillsammans med andra VS-montörer, snickare eller arkitekter på olika projekt. Det framgår närmare i annonsen när du söker lediga jobb vad du kommer göra på företaget du blir anställd hos och om de något särskilt specialistområde. 

Vem passar för jobbet som isoleringsmontör?

När du söker lediga jobb som isoleringsmontör krävs det att du är noggrann och har ett utvecklat säkerhetstänk då du arbetar med olika typer av isolering som kan vara skadliga och kräva särskild varsamhet. Du bör tycka om att arbeta självständigt och samtidigt inneha god samarbetsförmåga då du ofta arbetar i arbetsgrupper på större projekt. Yrket passar dig som tycker om att hitta kreativa lösningar på komplexa problem, är initiativtagande och praktiskt lagd.

Vad behöver man för utbildning för att bli isoleringsmontör?

Du kan utbilda dig till isoleringsmontör redan på gymnasienivå om du väljer VVS- och fastighetsprogrammet. Efter examen arbetar du som lärling i cirka 1 år innan du tar branschprovet för att bli certifierad isoleringsmontör och kan söka lediga jobb. Du kan även utbilda dig till isoleringsmontör på yrkeshögskola eller genom att söka lediga jobb direkt på ett företag som åtar sig utbildningsansvar för dig under lärlingstiden. Företagsförlagda utbildningar tar cirka 4 år och därefter kan du ta branschprovet och få ditt branschcertifikat. Samtliga utbildningar varvar teoretiska kunskaper med praktik där du får testa på arbetet. 

Vilka krav finns det för att bli isoleringsmontör?

Annonser innehållande lediga jobb som isoleringsmontör kräver ibland att du innehar B-körkort då arbetet inkluderar att du hämtar material hos återförsäljare och reser till och från de olika uppdragsgivarna. Krav ställs även på att du är certifierad isoleringsmontör för att kunna få lediga jobb i branschen.

Hur mycket tjänar en isoleringsmontör?

Genomsnittslönen är 32.800 kronor per månad och du kan arbeta både i privat och offentlig sektor som konsult eller anställd. Möjlighet finns även att driva byggföretag med fokus på isolering. På Branschstegen kan du hitta lediga jobb som isoleringsmontör. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

 

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.