Lediga jobb Grovarbeten

Just nu finns de 2555 lediga jobb Grovarbeten som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Grovarbeten

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Grovarbeten publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär ett jobb inom grovarbeten?

Grovarbeten är ett samlingsnamn för olika typer av yrkesroller inom byggbranschen. När du arbetar med grovarbeten kan du även kallas för “övrig byggnadsarbetare” eller “rivningsarbetare”. Det är oftast ett dammig och bullrig arbetsmiljö med högt tempo då tidsplaner måste hållas. Obekväma arbetstider och skiftarbete är vanligt förekommande. 

Vilka arbetsuppgifter utförs inom grovarbeten?

Söker du lediga jobb inom grovarbeten kommer du se att arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats och arbetsgivare. Du fungerar som en medhjälpare till byggnadsarbetare och hantverkare, och utför ofta tunga arbetsuppgifter såsom att riva byggnader och konstruktioner med bilningsmaskin. Maskinerna kräver styrka att hantera och du är ofta i en högljudd arbetsmiljö där skyddsutrustning såsom hörselkåpor och skyddsglasögon används flitigt.

Röjning och bortforsling av byggnadsmaterial tillhör också de vanligare arbetsuppgifterna inom grovarbeten, brevid miljösortering, grovstädning av byggarbetsplatsen och service av maskiner. Du kan även behöva sprida ut grus och sand för att jämna till underlaget med olika handredskap och riva gjutformar. Gjutformens olika material tas isär, rensas och sorteras för att det ska kunna återanvändas senare.

Vem passar för ett arbete inom grovarbeten?

Som grovarbetare är det en fördel att vara i god fysisk form, då det ofta är långa arbetspass med tunga lyft. Det är bra om du är flexibel, då arbetspass på både kvällar och helger kan förekomma. Det är viktigt att du kan samarbeta med andra i din arbetsgrupp och att du är lyhörd med ha god kommunikationsförmåga. Du arbetar ofta i arbetslag och då krävs kommunikation för att arbetet ska kunna flyta på och för att tidsplanen ska kunna hållas. Då ensamarbete förekommer är det även bra om du klarar av att ta ansvar och att arbeta självständigt.

Vad behöver man för utbildning för att arbeta inom grovarbeten?

För att arbeta som grovarbetare finns det inga specifika utbildningar du måste gå. Många lär sig jobbet på plats och får de erfarenheter och kunskaper som krävs direkt via arbetsgivaren. Har du gått bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet är det meriterande och det finns även liknande utbildningar via olika vuxenutbildningar.

Hur mycket tjänar man på ett jobb inom grovarbeten?

En grovarbetare med gymnasial utbildning på 3 år har en genomsnittslön på 32.800 kronor per månad. Kvinnor tjänar i genomsnitt 30.200 kronor per månad och män tjänar i genomsnitt 33.000 kronor per månad. Söker du lediga jobb inom den privata sektorn kan du förvänta dig en något högre lön än vid en anställning i den offentliga sektorn. (scb.se). 

Är det lätt att hitta lediga jobb inom grovarbeten?

Det finns många lediga jobb att hitta för den som vill jobba som grovarbetare. Särskilt inom bygg- och anläggningsbranschen då dessa företag är de största arbetsgivarna inom grovarbeten. Inom offentlig sektor kan man hitta lediga jobb hos exempelvis kommunen eller statliga myndigheter som Trafikverket. Det finns även många företag i den privata sektorn som erbjuder lediga jobb och olika bemanningsföretag som hyr in kontinuerligt. Se och jämför lediga jobb inom grovarbeten här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.