Lediga jobb Fastighetsskötare

Just nu finns de 2725 lediga jobb Fastighetsskötare som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Fastighetsskötare

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Fastighetsskötare publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som fastighetsskötare? 

Som fastighetsskötare arbetar du i huvudsak med att sköta och underhålla fastigheter både internt och externt. Du ser till att fastigheterna är hela och rena för att hyresgästerna ska trivas, och du ansvarar även för att allting fungerar korrekt i fastigheten och att den är säker att vistas i och omkring. När du söker lediga jobb kan du förvänta dig ett varierande arbete där arbetet är förlagt både inomhus och utomhus. 

Vilka arbetsuppgifter har en fastighetsskötare?

Du spelar en central roll vad gäller skötseln av fastigheterna. Inomhus kan det gälla att exempelvis städa trapphus, reparera hissar och se till att alla maskiner fungerar korrekt. Utomhus kan det gälla rensning av rabatter, grusning och sandning på vintern eller snöröjning. Det är ett varierande jobb där du själv kan lägga upp din dag enligt vad som kan behövas åtgärdas akut och inte. Om en hiss stannar eller tvättmaskin slutar fungerar i gemensamma utrymmen kan du behöva rycka in snabbt, medan andra dagar bara går åt löpande underhåll i lugnare arbetstempo.

Vem passar som fastighetsskötare?

Du behöver vara praktiskt lagd och gärna ha ett intresse för teknik då det ingår en del reparationer i arbetet. Du behöver vara lösningsorienterad, noggrann och trivas med att arbeta ensam då du planerar och sköter ditt arbete självständigt. När du söker lediga jobb som fastighetsskötare är det en fördel om du uppvisar social kompetens och engagemang. Du behöver ofta föra dialoger och kontakter med hyresgäster gällande olika typer av problem och önskemål, det därför viktigt att du kan kommunicera väl och förmedla lösningar till dem. Då du ibland även kan behöva gå in i andras privata hem, krävs det att du är ärlig, inger tillit och agerar respektfullt och professionellt på dessa uppdrag.

Vad behöver man för utbildning för att bli fastighetsskötare?

Innan du söker lediga jobb som fastighetsskötare behöver du en grundläggande utbildning. En gymnasieexamen inom bygg, el, VVS, eller andra hantverksprogram är ibland tillräckligt för att du ska kunna få lediga jobb efter studierna. Om du finner det svårt att få lediga jobb på den vägen kan du säkra upp med en utbildning via yrkeshögskola, Komvux eller Arbetsförmedlingen. Samtliga har utbildningar med inriktning fastighetsskötare. Arbetsmarknadsutbildningen på Arbetsförmedlingen är cirka 40 veckor, medan andra yrkesutbildningar varierar mellan 30-70 veckor. Du kan efter avslutad utbildning söka lediga jobb direkt på ett fastighetsbolag. Praktiska erfarenheter av liknande arbetsuppgifter eller erfarenheter ses som meriterande, och kan väga upp eventuell avsaknad av utbildning beroende på vilka lediga jobb du söker och vilka krav arbetsgivaren har.

Hur mycket tjänar en fastighetsskötare?

Genomsnittslönen för en fastighetsskötare är 29.400 kronor per månad. Män tjänar i genomsnitt 29.500 kronor per månad, medan kvinnor istället tjänar 28.300 kronor per månad. När du söker lediga jobb kan du se att fastighetsskötare även kallas för bovärd, fastighetsvärd, kvartersvärd eller husvärd. Yrkesrollen är densamma för samtliga. Se och jämför lediga jobb som fastighetsskötare här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.