Lediga jobb Fastighetsförvaltare

Just nu finns de 1838 lediga jobb Fastighetsförvaltare som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Fastighetsförvaltare

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Fastighetsförvaltare publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad gör en Fastighetsförvaltare?

En fastighetsförvaltare ansvarar för reparationer och underhåll samt tillsyn av städning och att uppvärmningen fungerar i en fastighet. Rollen innebär att du har ett övergripande ansvar för utveckla, bevara och förbättra en eller flera fastigheter. Yrkesrollen medför flera spännande kontakter med hyresgäster, myndigheter och entreprenörer vilket gör det här jobbet variationsrikt. Det är också fastighetsförvaltaren som sköter upphandlingar samt förhandlar och skriver avtal. Målsättningen i arbetet är bland annat att de kunder och hyresgäster som bor eller arbetar i fastigheterna trivs, att viktiga funktioner i fastigheterna fungerar, att löpande underhållsarbete utförs samt att ekonomin utvecklas enligt plan.

Var hittar jag lediga jobb inom fastighetsbranschen?

Är du på jakt efter nästa utmaning i arbetslivet? branschstegen.se visar vilka lediga jobb som finns på marknaden just nu. Vi hjälper dig att hitta jobbet du söker, du kan även starta en bevakning som hjälper dig att upptäcka lediga tjänster för just det område du är intresserad av. Fundera på var du vill arbeta och om du har möjlighet att flytta för ett jobb till en annan ort. Det här är viktiga aspekter att ha med i ansökningsprocessen. Ibland kan du hitta lediga jobb i ditt befintliga kontaktnät. Var inte rädd för att skicka in en spontanansökan om det är ett företag du verkligen gillar. Kanske kan kan just det samtalet leda till ditt nästa drömjobb. 

Vilka ämnen studerar man i en utbildning för fastighetsförvaltare?

Att studera till fastighetsförvaltare är populärt och det finns en uppsjö av utbildningar som kan leda till ett nytt jobb. Både distans och fysiska utbildningar. Du läser bland annat ämnen som fastighetsekonomi, avtalsrätt och entreprenadjuridik, affärsmannaskap, ekonomisk förvaltning, kundkontakt, grunderna i hyresrätten, byggnads- och installationsteknik och ledarskap. Syftet med en sådan utbildning är att ge dig de kunskaper du behöver för att lära dig att utveckla och förvalta fastigheter samt lära dig vad god ekonomi innebär.

Hur lång tid tar det att studera till utbildad fastighetsförvaltare?

Studietiden varierar beroende på program och skola men tar normalt 2 till 2,5 år med undantag från distansutbildningar.

Vad betyder teknisk förvaltning?

Teknisk förvaltning handlar om att säkra driften av fastigheten och försäkra att tekniska installationer fungerar. En teknisk förvaltare ansvarar även för att underhållsplanen hålls uppdaterad och att underhåll och ombyggnationer sker i rätt tid. Teknisk fastighetsförvaltning kan sänka driftskostnader och minimera risken för missförstånd och avtalsbrott i samband med entreprenader.

Vad tjänar en teknisk förvaltare?

Ingångslönen för en teknisk förvaltare ligger runt 29 000 kronor, snittlönen 35 000 kronor och topplöner kan landa kring 50 000 kronor. 

Behöver jag gå en utbildning för att bli fastighetschef?

Ja, oftast. Då det är ditt ansvar att ha koll på drift- och underhåll av fastigheter krävs det vissa förkunskaper och kompetens. För att arbeta som fastighetsförvaltare efterfrågas ofta arbetslivserfarenhet från liknande arbete samt eftergymnasial utbildning. Se universitet och högskolor för aktuella utbildningar och lediga jobb på just din ort eller där du vill utbilda dig.

Hur mycket lön får man som fastighetsförvaltare?

Den genomsnittliga lönen eller medellönen för en fastighetsförvaltare 2021 var 44 100 kr. Kvinnor tjänar i genomsnitt lägre än männen, 43 100 kronor i månaden, medan männen har en månadslön på 44 600 kronor innan skatt. Lönen för en fastighetsförvaltare kan dock skilja sig mycket beroende på erfarenhet och var i landet man arbetar. Om du är kvinna och hittar ett ledigt jobb att söka kan det vara en bra idé att lyfta fram skillnaden i lön mellan män och kvinnor. På så vis kan du tala för din sak och argumentera för att din lön bör vara minst samma som dina manliga kollegor. (Källa SCB.se) 

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.