Lediga jobb Fartygsbefäl

Just nu finns de 494 lediga jobb Fartygsbefäl som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Fartygsbefäl

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Fartygsbefäl publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som fartygsbefäl? 

Som fartygsbefäl har du högsta befogenhet och ansvar ombord ditt fartyg. Du kan söka lediga jobb både inom det civila och militära, där du ansvarar för att fartyget framförs säker mellan destinationer. Du är även den som ansvarar för besättningen, passagerare eller gods som fraktas ombord.

Det finns flera olika klasser på fartygsbefäl. Klass 2 kallas exempelvis oftast för Sjökaptensexamen, medan klass 5 vanligtvis kallas för Styrmansexamen. De olika klasserna ger dig olika behörighet gällande bland annat vilken storlek på fartyg du får framföra. När du söker lediga jobb som fartygsbefäl är det därför bra att efterfråga vilken behörighet som krävs för tjänsten om det inte anges i annonsen.

Vilka arbetsuppgifter har ett fartygsbefäl?

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att kommunicera med andra chefer, kollegor och besättningsmedlemmar på båten och via digitala kommunikation med fastlandet. Du behöver dagligen fatta många olika beslut, ta emot och utvärdera information och delegera arbetsuppgifter vidare. En annan vanligt förekommer arbetsuppgift är administration. Det är viktigt att dokumentera händelser ombord på fartyget eller förändringar i färdplanen för att analysera, utvärdera och åtgärda eventuella farliga situationer som kan uppstå.

Vem passar som fartygsbefäl?

Som person bör du vara noggrann, analytisk och handlingskraftig då du är ansvarig för säkerheten ombord på fartyget. Du behöver kunna behålla fokus och lugn även i akuta situationer då du delegerar uppgifter och ger instruktioner till medarbetare.När du söker lediga jobb som fartygsbefäl kan du förbereda dig på att en stor del av arbetet sker till sjöss. Vanligtvis är du ledig och kan vara hemma på fastlandet lika länge som du är ute till havs. Som fartygsbefäl är tjänstgöring i fyra till sex veckor som standardprincipen, men det förekommer tjänstgöringsperioder till sjöss i upp till flera månader i sträck. När du söker lediga jobb bör du ha arbetstidsförläggningen i åtanke, då det kan vara påfrestande för dig och din familj eller relation hemma. Idag finns dock större möjligheter att kommunicera digitalt med varandra även när du är till sjöss. 

Vilka krav finns det för att bli fartygsbefäl?

De flesta lediga jobb som fartygsbefäl kräver att du genomgår olika tester. Vilka tester och hur omfattande de är beror på vilken utbildning och klass du väljer. Det finns dock ett antal generella krav oavsett vilken inriktning du väljer gällande synförmåga och hörsel.

Vilken utbildning krävs för att bli fartygsbefäl?

Vilken typ av utbildning och längden på den varierar beroende på fartygets klass. Sjökaptensutbildningen är cirka 4 år, varav ett år av dessa utgör en praktikperiod där du får testa på arbetet till sjöss. Det finns även yrkeshögskoleutbildningar och gymnasieutbildningar med inriktning på sjöfart du kan söka. 

Hur mycket lön får man som fartygsbefäl?

När du söker lediga jobb som fartygsbefäl varierar lönen beroende på vilken klass på fartyg du framför, vart du arbetar och hur ofta du tjänstgör till sjöss. Genomsnittslönen för ett fartygsbefäl är 46.800 kronor per månad (lönekoll). Sök lediga jobb som fartygsbefäl på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.


 

 

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.