Lediga jobb Drifttekniker

Just nu finns de 14100 lediga jobb Drifttekniker som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Drifttekniker

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Drifttekniker publiceras som stämmer överens med din sökning.

Läs mer...


Den kompletta guiden till lediga jobb drifttekniker och hur du kan ansöka idag!

Vad är en drifttekniker och vad innebär jobbet?

Drifttekniker ansvarar för installation och underhåll av olika system och utrustning. De arbetar med en mängd olika verktyg och material, inklusive kretskort, elektronik, ledningar, kablar, maskindelar och mer.

Jobbet kan ibland vara stressigt eftersom det kräver en hög grad av uppmärksamhet på detaljer. Det handlar också om att arbeta med farliga material som kemikalier eller asbest.

Utöver sin tekniska kompetens behöver drifttekniker också kunna kommunicera effektivt med människor från alla samhällsskikt. De måste kunna lyssna uppmärksamt samtidigt som de förstår kundens problem eller problem.

Lediga jobb som drifttekniker hittar du i listan lite längre upp på sidan.

Vad tjänar en drifttekniker i månaden?

Lönen för en drifttekniker är beroende av olika faktorer som erfarenhet, plats, utbildning och bransch. Den genomsnittliga lönen för en drifttekniker är 41 400 kr/mån (Källa: SCB). Sök lediga jobb drifttekniker idag.

Vilka är kvalifikationerna för att vara drifttekniker?

Drifttekniker har till uppgift att underhålla ett företags produktionsutrustning. De arbetar i en mängd olika branscher, inklusive tillverkning, konstruktion och olje- och gasindustrin. De kan arbeta på både småskaliga maskiner som transportband och storskaliga maskiner som turbiner.

Kvalifikationerna för en drifttekniker varierar beroende på vilken bransch de arbetar i. Till exempel kan en drifttekniker inom olje- och gasindustrin behöva ha erfarenhet av tryckkärl, medan en drifttekniker inom tillverkning kan behöva veta hur man använder en svarv eller fräsmaskin.

Vilka färdigheter behöver jag för att bli drifttekniker? 

Branschen skriker efter drifttekniker och som tur är listar vi lediga jobb drifttekniker. De finns dock en del egenskaper som kan komma väl till hands för ett antal arbetsuppgifter:

  • Drift och underhåll av utrustning i ett kraftverk eller annan industriell miljö.
  • Övervaka utrustning för att säkerställa att den fungerar som den ska.
  • Utrustning uppdateras för att möta nya säkerhetsstandarder.
  • Utföra schemalagda underhållsuppgifter.
  • Rapportera eventuella funktionsfel eller säkerhetsproblem till lämplig personal.

Hur ansöker man om att bli drifttekniker?

Drifttekniker är en viktig del av driftteamet. De hjälper till att säkerställa att företaget löper smidigt. Driftteknikern kommer att se till att utrustningen fungerar korrekt och att det inte finns några fel i produktionen. De kommer också att övervaka kvaliteten på arbetet och föra register över allt arbete som utförs av personalen.

Det första steget för att bli drifttekniker är att ta ett diplom eller examen i ingenjör eller naturvetenskap. Det andra steget skulle vara att söka jobb som drifttekniker hos ditt lokala företag.

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.