Lediga jobb Chef Produktion/Tillverkning

Just nu finns de 3746 lediga jobb Chef Produktion/Tillverkning som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Chef Produktion/Tillverkning

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Chef Produktion/Tillverkning publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad gör en produktionschef?

Att jobba som produktionschef innebär att man upprättar produktionsplaner och budget eller utarbetar program för löpande och förebyggande underhåll. Du ska följa upp analyser och produktivitet samt ta fram underlag för bedömning och lönsamhet. Det är även viktigt att du är en god kommunikatör då kommunikation är en viktig del av arbetet. Du har helt enkelt ansvar och bestämmer över produktionen i projektet. Man kan se det som en paraplyfunktion där du ska se till så produktionen följer tidsplanen och att budget hålls. Då kan det vara viktigt att klara av rollen som en bra teamleader då du jobbar med projektet ur ett mer långsiktigt och strategiskt perspektiv och behöver ha med dig ditt team hela vägen till lyckat resultat.

Vilken utbildning krävs för att bli produktionschef?

För att arbeta som produktionschef efterfrågas ofta mångårig arbetslivserfarenhet från liknande arbete samt eftergymnasial utbildning. Då du är chef kan även ledarskapsutbildning och erfarenhet från att leda ett team vara bra att tillföra ditt cv. Du ska kunna hantera kundmöten på ett föredömligt sätt och därmed ha en hög social kompetens. Din roll är viktig för att produktionen ska fungera. Se universitet och högskolor för aktuella utbildningar på just din ort där du bor eller hitta en typ av produktion du är intresserad av att studera för att nå ditt mål framåt.

Var hittar jag lediga produktionschefsjobb?

Det finns många rekryteringssajter som visar vilka lediga jobb det finns för dig spm söker efter chefstjänster inom produktion. Fundera på vilken typ av produktion du är mest intresserad av att jobba med. Kanske kan ett spontant samtal till ett företag eller en organisation leda till att de får upp ögonen för just dig. Branschstegen.se visar vilka lediga jobb som finns. Vi hjälper dig att hitta jobbet du söker och du har väl inte missat att du kan starta en bevakning som hjälper dig att upptäcka chefsjobben först av alla.

Hur mycket lön får man som produktionschef?

Den genomsnittliga lönen för kvinnliga produktionschefer 2021 var 53 600 kronor. För alla könen är genomsnittet 52 400 kronor medan männen ligger lite lägre på 52 300 kronor. Inkomsten varierar beroende på var i landet och vilken typ av produktion du ska ansvara för. Vid större verksamhet ligger marknadslönen på 52 000 kronor och uppåt medan mindre verksamheter kan starta på 42 000 kronor enligt unionen.se. Det kan även vara avgörande för lönen huruvida du har budget- och/eller personalansvar. 

Hur blir man en bra chef?

Som chef är det viktigt att vara lyhörd och driven. Du ska vara öppen och intresserad av de anställda du chefar över och alltid finnas tillhand för ett samtal. Att vara kreativ men även strukturerad lyfts ofta fram som bra egenskaper. Enligt chef.se är den viktigaste egenskapen hos en bra chef att vara en förebild som sätter exempel för alla i organisationen. Att vara tydlig med sina värderingar, ha självinsikt och visa ett engagemang för sina anställda är även det viktigt. 


Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.