Lediga jobb Chef Information & Pr

Just nu finns de 2157 lediga jobb Chef Information & Pr som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Chef Information & Pr

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Chef Information & Pr publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad gör en informationschef?

En informationschef leder kommunikationsarbetet på ett företag eller en organisation. PR-chefen ansvarar för att företagets policy och strategier bidrar till att företagets uppsatta mål nås. Du är ansvarig för medierelationer och lobbying om det krävs. Det kan handla om att driva reklamkampanjer eller marknadsföra företaget på sociala medier. Rollen innefattar även vanliga chefsuppgifter som personalansvar och utveckling. Det kan även handla om att stötta enskilda medarbetare och ett team samt driva projekt inom kommunikation. Andra titlar för den här rollen är PR-strateg, PR-konsult, campaign manager och kommunikationsstrateg.

Hur mycket lön får man som informations- och pr-chef?

Lönestatistiken för informationschefer och pr-chefer visar att kvinnor tjänar mer än män som har samma yrke. För båda könen ligger genomsnittet på 62 300 kronor. Kvinnor tjänar 62 900 kronor och männen ligger inte långt ifrån på 61 600 kronor. Siffrorna kommer från scb.se och visar aktuella siffror från 2021. Månadslönerna är baserade på belopp som betalas ut före skatt och är uppräknade till heltid.

Vilka arbetsuppgifter kan en PR-chef ha?

Här följer några exempel på arbetsuppgifter för informationschef och PR-ansvarig. PR-chefen har hand om Public Relations, det vill säga sköter all kommunikation till olika målgrupper och i olika kanaler som är aktuella för just ditt bolag. Du har ofta ett kommunikationsteam till hjälp. Ditt jobb blir att arbetsleda teamet, producera material till pressrealeaser och nyhetsbrev. Vid en eventuell kris är det ditt jobb att komma fram med en krisplan tillsammans med övriga ansvariga på företaget. Du har kontakt med journalister och är bolagets talesperson.  Som kommunikationschef har du även personal- och budgetansvar för din avdelning. Arbetsuppgifterna varierar och dagarna kan se väldigt olika ut för en person som är informationsansvarig. Kundmöten, reklamarbete, fototillfällen och strategiarbete är några uppgifter som kan förekomma.

Vilken utbildning krävs för att bli kommunikationschef, informationschef och PR-chef?

För att arbeta som chef eller ansvarig inom kommunikation är det fördelaktigt att ha en journalistisk bakgrund. Men inte alla har gått journalistlinjen. Det finns även informationschefer som är utbildade statsvetare, medievetare som har både teoretiska och praktiska kunskaper. Eller har en helt annan bakgrund som till exempel en examen i internationella relationer eller andra eftergymnasiala utbildningar. Se universitet och högskolor för aktuella utbildningar på just din ort eller där du vill studera.

Vem passar som PR- och kommunikationschef?

En stark fördel för alla chefsjobb är att du är en duktig ledare. Kanske har du gått en ledarskapsutbildning eller är en utbildad coach. Ofta efterfrågas flera års arbetslivserfarenhet från liknande arbete då du blir ansvarig för den viktiga kommunikationen. Du behöver vara en god skribent och ha lätt för att kommunicera för att jobba med PR och kommunikation. Du ska ha hand om ett stort nätverk av företagskontakter och journalister. Därför är det viktigt att du är en social person som har lätt att knyta kontakter. Karaktärsdrag som ofta efterfrågas är att du klarar av att hålla ett högt tempo och är en driven person.


Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.