Lediga jobb Chef Hamnar

Just nu finns de 2248 lediga jobb Chef Hamnar som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Chef Hamnar

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Chef Hamnar publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad gör en hamnchef?

En hamnchef ansvarar över driften av hamnkontor och gästhamn. Din chefsroll innefattar även vanliga chefsuppgifter. Det kan bland annat handla om att stötta ditt team och fatta beslut för att bolaget ska nå ett lyckat resultat. Som hamnchef har du även ansvaret för uthyrning och administration av båtplatser både inhyrda och fasta båtplatser. Säkerhetsaspekten i en hamn är viktig. Där spelar även hamnchefen en viktig roll, även om det är du personligen som har ansvar eller om ni hyr in en konsult.

Vilka arbetsuppgifter kan en hamnchef ha?

Här följer exempel på arbetsuppgifter för hamnchefer. Administration och planering av sjösättning samt upptagningsperioder. Planera pass för anställda och som chef har du även personalansvar samt ibland budgetansvar. Du ska även finnas till för övriga inom företaget som behöver hjälp med sina arbetsuppgifter, det kan röra sig om samtal med anställda och konfliktlösning ifall det uppstår ett problem inom arbetslaget.  Dina arbetsuppgifter variera från hamn till hamn.

Vilken utbildning krävs för att bli hamnchef?

För att arbeta som hamnchef efterfrågas ofta mångårig arbetslivserfarenhet från liknande arbete samt akademisk utbildning efter gymnasiet. Då du är chef kan även ledarskapsutbildning och erfarenhet från att leda ett team efterfrågas. Du ska kunna hantera kundmöten på ett föredömligt sätt och ha hög social kompetens. Din roll är viktig för att hamnen ska fungera och då är relationen till de anställda viktig för att få till ett bra teamwork. Se universitet och högskolor för aktuella utbildningar på just din ort eller där du vill studera.

Var hittar jag lediga hamnchefsjobb?

Rekryteringssajter finns det en uppsjö av som visar vilka lediga chefstjänster som finns tillgängliga på marknaden. Fundera på vilken hamn du är mest intresserad av att jobba på och se ifall just du matchar jobbet som chef över den hamnen. Kanske kan ett spontant samtal leda till att de får upp ögonen för just dig. Branschstegen.se visar vilka lediga jobb som finns för hamnchefer. Vi hjälper dig att hitta jobbet du söker och du har väl inte missat att du kan starta en bevakning som hjälper dig att upptäcka chefsjobben först av alla.

Hur mycket lön får man som chef för hamnar?

Den genomsnittliga lönen för en hamnchef 2021 var 76 700 kr. Självklart varierar inkomsten beroende på var i landet och vilken typ av hamn du ska ansvara för. Ifall du har budget- och/eller personalansvar spelar in också när lönen ska fastställas. 

Hur blir man en bra chef?

Som hamnchef eller vilken chef som helst är det superviktigt att man är lyhörd och driven. Du ska vara öppen och intresserad av de anställda du chefar över och alltid finnas tillhand för ett samtal. Att vara kreativ men även strukturerad lyfts ofta fram som bra egenskaper. Enligt chef.se är den viktigaste egenskapen hos en bra chef att vara en förebild som sätter exempel för alla i organisationen. Att vara tydlig med sina värderingar, ha självinsikt och visa ett engagemang för sina anställda är även det viktigt. 


Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.