Lediga jobb Chef Förvaltning & Planering

Just nu finns de 4392 lediga jobb Chef Förvaltning & Planering som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Chef Förvaltning & Planering

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Chef Förvaltning & Planering publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad gör en förvaltningschef?

Förvaltningschef är en tjänsteman i statsförvaltningen, vanligtvis arbetar man som chef. På små och medelstora myndigheter är det vanligt att förvaltningschefen är generaldirektörens ställföreträdare. Det finns flera lämpliga rekryteringssidor för att hitta lediga jobb för förvaltningschefer där just du bor. Bland annat finns sidan branschstegen.se där du enkelt kan skapa en jobbevakning för att inte missa din chans till en ny spännande anställning.

Hur mycket tjänar förvaltning- och planeringschefer?

I genomsnitt per månad före skatt tjänar Förvaltnings- och planeringchefer 69 200 kronor. För kvinnor är snittlönen 66 400 kronor och männen tjänar betydligt högre, en månadslön på 71 600 kronor. Siffrorna är hämtade från senaste statistiken från scb.se. Månadslönerna är baserade på belopp som betalas ut före skatt och är uppräknade till heltid.

Vad gör en teknisk förvaltningschef?

I denna roll förväntas du utveckla processer och effektivisera arbetssätt med strävan att uppnå bolagets verksamhetsmål. Du får arbeta brett men strategiskt och säkerställa förvaltning, drift, underhåll och utveckling av fastigheterna.

Vilken typ av utbildning krävs för att bli förvaltningschef?

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som förvaltningschef. Många nuvarande svenska förvaltningschefer är utbildade Civilingenjörer eller Civilekonomer eller har andra utbildningar inom Ekonomi, alternativt eftergymnasiala utbildningar från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola.

Var kan jag jobba som förvaltningschef?

Förvaltningschefer kan vara anställda inom kommunala verksamheter på olika kommunala förvaltningar

Vilka egenskaper efterfrågas i jobbannonser för planeringschefer?

Det finns många lediga jobb på arbetsmarknaden just nu, därför kan det vara bra att veta vilka egenskaper just du behöver för att lyckas få det lediga jobbet som du ska söka. Några viktiga egenskaper som efterfrågas är att den sökande har engagemang och ett driv. För att lyckas i uppdraget är du van att blicka framåt och kan tänka nytt inom ditt område kopplat till en lång erfarenhet och kunskap av myndighetsutövning. Om du tidigare har haft uppdrag i kommunal verksamhet är det något du kommer ha nytta av. Har du erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete och lyckats skapa engagemang och delaktighet i organisationen är det också värdefullt. Du bör även ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vad gör en planeringschef?

En planeringschef förväntas driva fortsatt utveckling av planeringsfunktionen på ett företag eller en myndighet. Planeringschefen kan ha ansvar för projekt och projekteringar, utredningar, remisser från myndigheter och investeringar. Driva enhetens målstyrning och uppföljning. Du bidrar till affärsområdets långsiktiga planering och säkerställer resultat. Du har även hand om den budget som ska tas fram och följas upp. En planeringschef måste kunna kommunicera tydligt och effektivt för att åstadkomma planeringsagendor. Du ansvarar för utvecklingen och genomförandet av företagets övergripande utvecklingsmål

Vad kan en planeringschef ha för arbetsuppgifter?

Personal-och verksamhetsansvar. Prognostisering av kundbehov: rätt kapacitet i rätt tid. Utveckling och uppföljning av nyckeltal. Optimering av samverkan internt och externt. Kravställning på IT-system. Process-, struktur- och rutinutveckling för verksamheten. Intern och extern kommunikation om försörjningsstatus. Du är en van användare av affärssystem och dess funktioner. 

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.