Lediga jobb Chef Fastighet

Just nu finns de 1013 lediga jobb Chef Fastighet som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Chef Fastighet

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Chef Fastighet publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad gör en Fastighetschef?

En fastighetschef är ytterst ansvarig för drift- och underhåll av fastigheter. Det handlar om planering, personalansvar samt ibland även budgetansvar. Fastighetschefen planlägger och leder den dagliga verksamheten inom förvaltning och skötsel av fastigheter med hjälp av sin personal. Ditt jobb blir att leda teamet.

Planerar, leder och samordnar övergripande förvaltningen och skötsel av fastigheter i företag eller organisation i samråd med högsta chef, chefer för andra avdelningar samt underställda chefer.

Vilka egenskaper efterfrågas till rollen som fastighetschef?

När du hittar ett ledigt jobb som fastighetschef på marknaden finns det några egenskaper som är bra att du checkar av innan du söker jobbet. Bland annat bör du vara en målorienterad ledare med ett driv att åstadkomma förbättring. Du bör även vara duktig på att engagera och ha en vilja att driva på dina medarbetare för att nå bästa möjliga resultat. En avdelningschef som tillsammans med medarbetarna kan ta nästa steg i avdelningens utveckling skapar ett välfungerande team och blir på så vid en vinst för företaget.

Behöver jag gå en utbildning för att bli fastighetschef?

Ja, oftast. För att arbeta som fastighetschef efterfrågas ofta mångårig arbetslivserfarenhet från liknande arbete samt eftergymnasial utbildning. Chefsrollen i sig kräver att du har mångårig yrkeserfarenhet. En ledarskapsutbildning är alltid bra att ha i bagaget då du ska ha ytterst ansvar för ett helt team eller avdelning. Din roll är viktig för att alla positioner ska fungera. Se universitet och högskolor för aktuella utbildningar och lediga jobb på just din ort eller där du vill studera.

Var hittar jag lediga jobb inom fastighetsbranschen?

Det finns gott om rekryteringssajter när du är på jakt efter nästa utmaning i arbetslivet. Fundera på var du vill arbeta och om du har möjlighet att flytta för ett jobb på annan ort. Det här är viktiga aspekter att ha med i ansökningsprocessen. Ibland kan du hitta lediga jobb i ditt befintliga kontaktnät. Var inte rädd för att skicka in en spontanansökan om det är ett företag du verkligen gillar. Kanske kan kan just det samtalet leda till en jobböppning. branschstegen.se visar vilka lediga jobb som finns på marknaden just nu. Vi hjälper dig att hitta jobbet du söker, du kan även starta en bevakning som hjälper dig att upptäcka chefsjobben först av alla.

Hur mycket lön får man som chef för fastigheter?

Den genomsnittliga lönen eller medellönen för en fastighetschef och förvaltningschef 2021 var 54 600 kr. Kvinnor tjänar i genomsnitt lägre än männen, 51 300 kronor i månaden, medan männen har en månadslön på 55 600 kronor innan skatt. Lönen för en fastighetschef kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var i landet man arbetar. Om du är kvinna och hittar ett ledigt jobb att söka kan det vara en bra idé att lyfta fram skillnaden i lön mellan könen för fastighetschefer. På så vis kan du tala för din sak och argumentera för att din lön bör vara minst samma som dina manliga kollegor. (Källa SCB.se) 

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.