Lediga jobb Betongarbetare

Just nu finns de 2377 lediga jobb Betongarbetare som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Betongarbetare

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Betongarbetare publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som betongarbetare?

Betong är ett slitstarkt och hållbart material som används inom olika konstruktionsprojekt inom bygg- och infrastrukturbranschen. Som betongarbetare gjuter och armerar du en stor del av samhällets infrastruktur genom att gjuta husgrunder, golv, vägar, stommar och mycket mer. Kvalitén på det färdigställda resultatet beror helt på hur det gjutits, varför erfarna och utbildade betongarbetare idag är eftertraktade. Om du utbildar dig till betongarbetare finns det goda möjligheter att söka lediga jobb direkt efter studierna.

Vilka arbetsuppgifter har en betongarbetare?

Dina arbetsuppgifter består i att exempelvis ta fram formar att gjuta betongen i och även överse gjutningsprocessen. Du arbetar vanligtvis med armeringsjärn som formas och sätts inuti betongen för att skapa ännu mer hållbara konstruktioner. Förutom planering och nytillverkning arbetar du även med efterbehandling och underhåll av befintlig betong.Till din hjälp har du idag många olika maskiner och hjälpmedel för att kunna utföra arbetet på ett mer effektivt sätt. Det framgår närmare i annonsen när du söker lediga jobb vad du kommer göra på företaget du blir anställd hos och om de specialiserar sig inom något särskilt område.

Vem passar för jobbet som betongarbetare?

När du söker lediga jobb som betongarbetare krävs det att du har ett utvecklat säkerhetstänk då du arbetar med olika typer av maskiner och material som kan kräva särskild varsamhet. Du behöver vara uppmärksam på omgivningen för att undvika olyckor, och vara handlingskraftig som person. Det är till din fördel om du tycker om att arbeta självständigt på vissa projekt och samtidigt kan samarbeta med andra yrkesverksamma hantverkare på större projekt. Yrket passar dig som är praktiskt lagd och har god fysik då tyngre lyft och andra ansträngande arbetsuppgifter förekommer.

Vad behöver man för utbildning för att bli betongarbetare?

Du kan utbilda dig till betongarbetare redan på gymnasienivå om du väljer bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning på husbyggnad. Efter yrkesexamen arbetar du som lärling i cirka 3 år innan du ansöker om ditt yrkesbevis och kan söka lediga jobb på marknaden. Du kan även utbilda dig till betongarbetare på yrkeshögskola eller genom att söka lediga jobb direkt på ett företag som åtar sig utbildningsansvar för dig under lärlingstiden. En företagsförlagd grundutbildning tar cirka 12 månader att genomgå och därefter följer cirka 36 månader av kvalificeringstid där du arbetar som lärling innan du kan ansöka om ditt yrkesbevis.Samtliga utbildningar varvar teoretiska kunskaper med praktik där du får testa på arbetet.

Vilka krav finns det för att bli betongarbetare?

Annonser innehållande lediga jobb som betongarbetare kräver ibland att du innehar truckkort, B-körkort eller annan körkortsbehörighet beroende på vilka maskiner du behöver framföra i ditt jobb. Du kan ta dessa behörigheter på egen hand innan du söker utbildning eller lediga jobb, men ibland ingår detta i din utbildning.

Hur mycket tjänar en betongarbetare?

Genomsnittslönen för en betongarbetare är 33.800 kronor per månad. Lönenivån varierar något mellan könen och den bransch du söker lediga jobb inom. En kvinnlig betongarbetare har i genomsnitt 28.000 kronor i månadslön, medan en manlig istället har 34.000 kronor i genomsnittlig månadslön, här hittar ni till vår lönekoll. På Branschstegen kan du hitta lediga jobb som betongarbetare. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

 

 

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.