Lediga jobb Anläggningsarbetare

Just nu finns de 2836 lediga jobb Anläggningsarbetare som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb för Anläggningsarbetare

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb som Anläggningsarbetare publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vad innebär jobbet som anläggningsarbetare?

Anläggningsarbetare arbetar med det första steget i alla byggfaser och anlägger bland annat tunnlar, trädgårdar och parker, broar, vägar och hamnar. Du spelar en central roll i arbetet med att utveckla, anlägga och möjliggöra byggandet av samhällets infrastruktur. Om du utbildar dig till anläggningsarbetare finns det goda möjligheter att söka lediga jobb direkt efter studierna.

Vilka arbetsuppgifter har en anläggningsarbetare?

Dina arbetsuppgifter är mycket varierande beroende på vart du arbetar. Du kan exempelvis anlägga husgrunder ena veckan och planera ett brobygge veckan därpå. Arbetet erbjuder även en hel del kringliggande arbetsuppgifter där du exempelvis drar ledningar, isolerar rör, lägger asfalt eller stenplattor. En stor del av din arbetstid går även till att underhålla olika typer av konstruktioner, såsom järnvägar, gator och torg. Till din hjälp har du idag många olika maskiner och hjälpmedel för att kunna utföra arbetet på ett korrekt sätt som garanterar ett hållbart resultat. Det framgår närmare i annonsen när du söker lediga jobb vad du kommer göra på företaget du blir anställd hos och om de specialiserar sig inom något särskilt område.

Vem passar för jobbet som anläggningsarbetare?

När du söker lediga jobb som anläggningsarbetare krävs det att du har ett utvecklat säkerhetstänk då du arbetar med olika typer av maskiner och material som kan kräva särskild varsamhet. Du behöver vara uppmärksam på omgivningen för att undvika olyckor, och vara handlingskraftig som person. Det är till din fördel om du tycker om att arbeta självständigt på vissa projekt och samtidigt kan samarbeta med andra yrkesverksamma hantverkare på större projekt. Yrket passar dig som tycker om att hitta kreativa lösningar på komplexa problem, är initiativtagande och praktiskt lagd.

Vad behöver man för utbildning för att bli anläggningsarbetare?

Du kan utbilda dig till anläggningsarbetare redan på gymnasienivå om du väljer bygg- och anläggningsprogrammet. Planerar du att söka lediga jobb som anläggningsfordonsförare så erbjuds detta som en del av utbildningen på vissa skolor, men kan behöva läggas till på andra. Efter yrkesexamen kan du söka lediga jobb som anläggningsarbetare direkt.

Du kan även utbilda dig till anläggningsarbetare på yrkeshögskola eller genom att söka lediga jobb direkt på ett företag som åtar sig utbildningsansvar för dig under lärlingstiden. En företagsförlagd grundutbildning tar cirka 12 månader att genomgå och därefter följer cirka 36 månader av kvalificeringstid där du arbetar som lärling innan du kan ansöka om ditt yrkesbevis.Samtliga utbildningar varvar teoretiska kunskaper med praktik där du får testa på arbetet.

Vilka krav finns det för att bli anläggningsarbetare?

Annonser innehållande lediga jobb som anläggningsarbetare kräver ibland att du innehar truckkort, B-körkort eller högre körkortsbehörighet beroende på vilka maskiner du behöver framföra i ditt jobb. Du kan ta dessa behörigheter på egen hand innan du söker utbildning eller lediga jobb, men ibland ingår detta i din utbildning.

Hur mycket tjänar en anläggningsarbetare?

Genomsnittslönen för en anläggningsarbetare är 33.500 kronor per månad. Lönenivån varierar något mellan könen och den bransch du söker lediga jobb inom. En kvinnlig anläggningsarbetare har i genomsnitt 30.200 kronor i månadslön, medan en manlig istället har 33.600 kronor i genomsnittlig månadslön. På Branschstegen kan du hitta lediga jobb som anläggningsarbetare. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.

Skapa jobbevakning

+ Skapa jobbevakning på denna sökning

Kostnadsfri bevakning. Du bestämmer själv hur ofta du vill bli uppdaterad med jobbförslag.