Lediga jobb Växjö

Just nu finns de 1922 lediga jobb Växjö som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Växjö

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Växjö publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vilka är de största arbetsgivarna i Växjö?

Regionens största arbetsgivare är Växjö kommun med cirka 7.000 anställda i sina olika förvaltningar och kommunala bolag. De erbjuder flera intressanta arbetsmiljöer och goda utvecklingsmöjligheter. Här kan du kan hitta lediga jobb inom bland annat socialt arbete, utbildning, ekonomi, administration och hälso- och sjukvård.

Region Kronoberg är en annan stor arbetsgivare som förvaltar Centrallasarettet Växjö. Den andra mars 2022 beslutades det av regionfullmäktige att ett nytt akutsjukhus ska byggas i staden för att möta vårdens behov framöver, vilket kommer öka antalet lediga jobb hos arbetsgivaren. Förutom lediga jobb inom och hälso- och sjukvård, kan du även arbeta inom kollektivtrafiken, infrastruktur eller kultur inom Region Kronoberg.

Den största privata arbetsgivaren i staden är Volvo Construction Equipment AB med cirka 800 anställda. Hos Volvo CE kan du söka lediga jobb som bland annat svetsare, mekaniker, dataanalytiker eller instruktör.

Hur har Växjös historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Växjö har en historia som handelscentrum och var välkänt för sina två marknader - Sigfridsmässomarknaden och Brittmässomarknaden. Båda finns omnämnda redan år 1473 och pågick under tre till fyra dagar, vilket lockade många långväga besökare och handlare.

Wäxjö Tändsticksfabrik grundades år 1868 och var på sin tid stadens största arbetsplats med uppåt 400 anställda som mest. Fabriken brann ner år 1922 och därefter fanns det inga större industrier kvar i staden. Under 1900-talet byggde man istället ut regemente, skolor och sjukhus. Infanteriregementet I11 i Växjö stod färdigt år 1920 och var då stadens största arbetsplats med cirka 300 anställda. Regementsområdet används än idag till bland annat företagslokaler, kontor och lager.

Entreprenörsandan är stark i dagens Växjö. Stadens strategiska läge med flera direktförbindelser till hamnarna via stambanan, Baltic-Link och vägnätet har varit en stor fördel som möjliggjort etablering av flera olika logistikföretag i närheten. 

Vilka lediga jobb kan man söka i Växjö?

Om du är intresserad av att flytta till Växjö och söka lediga jobb så är det en god idé att hålla utkik efter lediga jobb hos de arbetsgivare som nämns ovan. Det finns även lediga jobb att söka på kommunens hemsida där du även kan registrera ditt CV för att öka chanserna att få lediga jobb i Växjö. Förutom arbeten inom bygg- och anläggning, finns det ibland lediga jobb inom exempelvis installation, drift, underhåll, säkerhetsarbete, hälso- och sjukvård, handel och administration.

I Växjö har det under de senaste åren varit arbetsbrist. Behovet av att tillsätta lediga jobb har gjort att kommun och företag tvingats hitta nya kreativa lösningar för att locka fler att söka de lediga jobb som erbjuds här. Med kompetens, utbildning och engagemang har du goda möjligheter att hitta lediga jobb i Växjö med omnejd.

Vad är Växjö mest känt för?

Växjö har länge varit känt som landets mediacentrum på grund av den stora mängden radio- och tv-program som producerats i staden. Produktionen var som störst på 90-talet, med exempel som kultförklarade Kosmopol, Grynets Show, Voxpop, Musikbyrån och Sommarlov.

Brittiska BBC utnämnde år 2007 Växjö till “Europas grönaste stad” för sitt arbete med att minska sin klimatpåverkan, och år 2017 tilldelades staden priset “European Green Leaf Award” för sitt engagemang kring miljön. 

Några kända personer med anknytning till Växjö är Carl von Linné (botaniker, läkare, geolog och zoolog), Carolina Klüft (friidrottare och programledare) och Ola Salo (musiker).

Vilka utbildningar finns i Växjö?

Linnéuniversitetet har cirka 41.000 registrerade studenter och över 2.160 anställda. Skolan erbjuder över 200 program och 1.500 fristående kurser. De kurser och program som erbjuds här finner du inom bland annat nationalekonomi, statsvetenskap, religionsvetenskap och polisiärt arbete. Andra utbildningsmöjligheter finns på S:t Sigfrids folkhögskola och Kulturskolan, vilka erbjuder kurser inom exempelvis kör och sång, dans, drama, teater, skrivande och bildkonst.

Hur är det att bo i Växjö?

Det vackra Växjö ligger i södra Småland och är Sveriges 18:e största stad med cirka 71.280 invånare. Det är en livlig universitetsstad med ett rikt kulturliv som lockar till utflykter och upptäcksfärder. Populära sevärdigheter i staden är Kronobergs slottsruin, Italienska palatset, Teleborgs slott, glasmuseet och Utvandrarnas hus. 

Flertalet parker och naturreservat bidrar till stadens grönska och känslan av småstadsidyll. Med de cirka 200 sjöarna som finns i kommunen är staden omgiven av platser lämpliga för bad och fiske. Det finns även möjlighet att paddla kanot i den 120 km långa Värendsleden.

Staden har ett brett utbud av butiker och kedjor samt utmärkta restauranger med mat från hela världen. Stadens invånare ägnar sig gärna åt fikastunder vilket bidrar till att de många cafèerna och konditorierna är välbesökta. Ett uppskattat inslag är MAT, Växjös årliga matmarknad som även är landets största matmässa. Här bjuds det på seminarier, tävlingar, aktiviteter och över 100 matproducenter ifrån hela Sverige ställer ut.

Är det lätt att hitta bostad i Växjö? 

Den största hyresvärden i Växjö är Växjöbostäder. Det är en av stadens kommunala bostadsbolag som förvaltar drygt 9.000 lägenheter. Vidingehem är stadens andra kommunägda bostadsbolag med 2.107 lägenheter.

Några av de privata hyresvärdarna är bland annat Victoriahem, Heimstaden, CA Fastigheter, Sundbergs Fastigheter och Famera Fastigheter. Det finns många omtyckta bostadsområden att välja emellan, exempelvis Hovshaga, Sandsbro, Bredvik och Teleborg.

Det snabbaste sättet att få ett förstahandskontrakt är att söka lediga bostäder hos hyresvärdar utan bostadskö. Du kan själv kontakta privata hyresvärdar och anmäla ditt intresse för nuvarande eller kommande lediga bostäder.

Vilka fördelar finns det med att söka lediga jobb i Växjö?

Med sin närhet till naturen och det rika kulturlivet erbjuder det Växjö en fartfylld vardag med många valmöjligheter. En stor fördel är att Malmö med Öresundsbron är beläget endast ca 2,5 timmar bort, vilket ger en nära anknytning till Köpenhamn och Europa. Med flera stora arbetsgivare i närområdet har du som vill söka lediga jobb i Växjö goda möjligheter att hitta ett spännande jobb nära din bostad.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Växjö här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.