Lediga jobb Södertälje

Just nu finns de 1397 lediga jobb Södertälje som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Södertälje

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Södertälje publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vilka lediga jobb kan man söka i Södertälje?

Södertälje är känt för sin industri och ger dig goda chanser till lediga jobb inom bygg och anläggning. Det finns även lediga jobb i närliggande branscher, exempelvis inom installation, drift, underhåll, säkerhet samt hälso- och sjukvård.

Kungliga Tekniska högskolan är en annan stor aktör i staden som erbjuder lediga jobb inom exempelvis utbildning, lokalvård, forskning och administration.Det läggs löpande ut information om lediga jobb i Södertälje, och du hittar flera av dem här på Branschstegen.

Är det lätt att hitta lediga jobb i Södertälje?

I Södertälje har det under de senaste åren varit arbetsbrist. Behovet av att tillsätta lediga jobb har gjort att kommun och företag tvingats hitta nya kreativa lösningar för att locka fler att söka de lediga jobb som erbjuds här. Med kompetens, utbildning och engagemang har du goda möjligheter att hitta lediga jobb i Södertälje med omnejd.

Som industristad erbjuder Södertälje många lediga jobb och de största arbetsgivarna söker löpande ny personal till sina verksamheter. Det rika kulturlivet, de många uteserveringarna och högskolans campus är alla aktörer som tillsammans har flera tusentals anställda. Oavsett om du är uppvuxen i närområdet och vill göra karriär, eller om du är nyinflyttad och letar nya möjligheter, så är detta en bra stad att söka lediga bostäder eller jobb i.

Vilka är de största arbetsgivarna i Södertälje?

En av stadens största arbetsgivare är Södertälje kommun med cirka 6.000 anställda i sina olika förvaltningar och kommunala bolag. De erbjuder flera intressanta arbetsmiljöer och goda utvecklingsmöjligheter. Här kan du kan hitta lediga jobb inom bland annat socialt arbete, utbildning, ekonomi, administration och hälso- och sjukvård.

Region Stockholm är en annan stor arbetsgivare som förvaltar Södertälje Sjukhus. Förutom lediga jobb inom och hälso- och sjukvård, kan man även arbeta inom kollektivtrafiken, infrastruktur eller kultur inom Region Stockholm.

Scania CV Aktiebolag är stadens största privata arbetsgivare, med cirka 13.500 anställda. Företaget är en världsledande leverantör av transportlösningar och erbjuder ofta lediga jobb där du arbetar som bland annat montör, driftingenjör, maskinreparatör, automationselektriker eller fordonstekniker. Om du är intresserad av att flytta till Södertälje och söka lediga jobb i området, så dessa arbetsgivare bra ställen att börja på. 

Hur har Södertäljes historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Efter att Södertälje kanal öppnats och järnvägen lagts under 1800-talet började flera industrier etablera sig i staden. Från mitten av århundradet var Södertälje en av landets mest expansiva städer. Under 1900-talet etablerades flera företag där Scania-Vabis och Astra var viktiga arbetsgivare i standen. Den tillgängliga arbetskraften på den tiden räckte dock inte till och arbetare importerades från andra delar av Sverige och utlandet.

Storföretaget Astra Zeneca (f.d. Astra AB) grundades år 1913 i Södertälje och gick ihop med brittiska Zeneca år 1999. Det idag globala bioläkemedelsföretaget fokuserar på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel. Exempel på berömda innovationer sålda av Astra är lokalbedövningsmedel Xylocain och kidvallan Swix. Ett mer känt läkemendel var sömnmedlet Talidomid som såldes under namnet “Neurosedyn”. Det blev en stor skandal på 1960-talet när det upptäcktes att Neurosedyn orsakade missbildningar hos foster och Astra tvingades betala en årlig summa till varje drabbat barn.

Idag är industrin fortfarande en av Södertälje viktigaste näringar, men handel och besöksnäring har ökat stadigt. Detta har gjort det mer attraktivt att bosätta sig och söka lediga jobb i Södertälje.

Vad är Södertälje mest känt för?

I Södertälje finns en lång tradition kring kringlor, varför staden ofta kallats för “kringelstaden”. Under medeltiden kom kringlan att bli en symbol för stadens bagerier. Kringlan gav framför allt fattiga kvinnor en inkomstkälla och man kunde ofta se bagerskor sälja bakverk vid båtar, järnvägsstationer och gästgivargårdar. Bagerskorna kallades även för “kringelgummor”, som var och en hade ett hemligt recept som skiljde sig lite åt. Kringlorna säljs fortfarande hos många av stadens bagerier och hos Torekällbergets friluftsmuseum dit många åker för att smaka på då små välkända bakverken.

Vilka utbildningar finns i Södertälje?

Kungliga Tekniska Högskolan i Södertälje erbjuder utbildning inom bland annat maskinteknik och logistik. Utbildningarna sker i samverkan med Astra Zeneca och Scania, vilka är två av stadens största företag.

Andra utbildningsmöjligheter finns på yrkeshögskola och Södertälje kulturskola, vilka erbjuder kurser inom exempelvis kör och sång, dans, drama, teater, skrivande och bildkonst.

Hur är det att bo i Södertälje?

Södertälje ligger i Södermanland, och är med sina 76 320 invånare landets 15:e största ort. Kanalen som går genom staden förbinder Östersjön med Mälaren, och har Nordens största sluss för fartyg. Det finns ett gott utbud av vackra parker och naturreservat som lockar till utevistelse och friluftsliv, och det finns flera utmärkta badplatser i stadens närhet. Stockholm och Arlanda ligger endast cirka 40 minuter bort, vilket underlättar vid utflykter och resor.

Goda möjligheter till shopping finns hos stadens många varuhus, butiker och köpcenter med bland annat Moraberg på kanalens östra sida, och Vasa Handelsplats på den västra sidan. Staden har även ett rikt kulturliv såsom den välbesökta Oktoberteatern och Kulturhuset i Ytterjärna. Den så kallade Täljerevyn är ett årligt återkommande inslag som kommenterar årets lokala händelser.

Är det lätt att hitta bostad i Södertälje?

Telge Bostäder är den största hyresvärden i området då de förvaltar ungefär 9.500 bostäder i Södertälje och mindre närliggande orter. De är stadens kommunala bostadsbolag och har cirka 150 anställda som dagligen arbetar för södertäljebornas trivsel och trygghet.

Några av de privata hyresvärdarna i staden är Lundbergs, Jörgensens Fastigheter, Rikshem och Rygrans Fastigheter. Det finns många omtyckta bostadsområden att välja emellan, exempelvis Grusåsen, Rosenlund och Viksängen.

Det snabbaste sättet att få ett förstahandskontrakt är att söka lediga bostäder hos hyresvärdar utan bostadskö. Du kan själv kontakta privata hyresvärdar och anmäla ditt intresse för nuvarande eller kommande lediga bostäder.

Vilka fördelar finns det med att söka lediga jobb i Södertälje?

Med så många större industrier och privata arbetsgivare i området har du goda möjligheter att söka lediga jobb i Södertälje, och hitta ett stimulerande jobb nära din bostad.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Södertälje här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.