Lediga jobb Helsingborg

Just nu finns de 1573 lediga jobb Helsingborg som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Helsingborg

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Helsingborg publiceras som stämmer överens med din sökning.


Är det lätt att hitta lediga jobb i Helsingborg?

Helsingborg är den tredje största staden i Öresundsregionen med flera lediga jobb utlysta både i staden och utanför. Med närhet till större städer såsom Malmö och Köpenhamn, väljer många att pendla till eller från Helsingborg beroende på vart man bosätter sig. Denna närhet ökar chanserna när du söker lediga jobb i Helsingborg.

När du söker lediga jobb i regionen finns det ett varierande utbud av tjänster att söka dig till, både kommunalt och privat. Om du har utbildning, erfarenhet eller drivkraft kan du söka lediga jobb inom bland handel, industri, kommunal och regional verksamhet.

Här är turismen en viktig del av stadens näringsliv. Hotell, campingar och vandrarhem tillsammans med restaurang- och nöjeslivet skapar jobbtillfällen både i Helsingborg och på närliggande orter. Alla turistattraktioner och sevärdheter ska underhållas, bemannas, marknadsföras och skötas, vilket kräver arbetskraft.

Vilka är de största arbetsgivarna i Helsingborg?

Helsingborgs kommun och Region Skåne är de största offentliga arbetsgivarna som båda löpande publicerar annonser för lediga jobb inom sina verksamhetsområden.

Här finns också en flera privata företag, som är etablerade och viktiga för näringslivet. Störst av dessa är ICA, IKEA och läkemedelsföretaget Johnson & Johnson. Det privata utbildningsföretaget Academedia AB är också en stor arbetsgivare i Helsingborg stad bredvid Resurs Bank AB och Peab AB. Inom Axel Johnson-gruppen hittar du också arbetsgivare som Willys, Åhléns, Hemköp, Axfood, Filippa K och Kicks.

Om du är intresserad av att bosätta dig i Helsingborg och söka lediga jobb, så är det en bra start att hålla utkik efter lediga jobb inom dessa verksamheter.

Vilka utbildningar finns i Helsingborg?

Helsingborgs kommun erbjuder både gymnasiala- och eftergymnasiala utbildningar via Komvux och yrkesutbildningar. På kommunens hemsida finns en lista på vilka kurser och utbildningar som finns att söka för dig som vill komma ut i arbetslivet och söka lediga jobb eller vidareutbilda dig inom regionen.

Ett annat alternativ är Campus Helsingborg som är en del av Lunds universitet. Där kan du bland annat hitta utbildningar inom handel, service, teknik och kommunikation.

Hur är det att bo i Helsingborg?

I Helsingborg har du närhet till havet och vacker natur. Här finns kallbadhus för avslappning och en mängd historiska sevärdheter för äventyr. De fina promenad- och joggingslingorna, strandpromenaderna och naturreservaten här sätter verkligen guldkant på vardagslivet. Helsingborg är särskilt tilltalande för dig som tycker om vackra parker och trädgårdar, tropikarium eller tropiska stränder, då det finns en tropiskt anlagd strand med palmer att njuta av här.

Kommunen anordnar löpande aktiviteter och Helsingborgs arena tillhandahåller konserter, teaterföreställningar, musikaler och andra evenemang, vilket för staden kulturellt berikande och spännande.

Här finns många bra pendlingsmöjligheter som möjliggör att du kan utöka ditt sökande efter lediga jobb både inom och utanför Helsingborg. Du har motorvägen precis utanför staden, bra färje- och tågförbindelser via SJ, Pågatågen och Öresundståget. På så sätt tar du dig smidigt från Helsingborg till andra städer såsom Göteborg, Hässleholm, Lund, Malmö och Kristianstad.

Är det lätt att hitta bostad i Helsingborg?

På sidan Hyresvärdarna kan du se en lista på både kommunala och privata hyresvärdar i Helsingborg. På grund av det geografiska läget, populära sevärdheterna och det varierande utbudet av arbetsgivare, kan man behöva stå i bostadskö tills man hittar en hyreslägenhet. Om du ska köpa hus eller bostadsrätt är det inte lika svårt att hitta lediga boenden i Helsingborg. För dig som studerar finns även studentbostäder med särskilda villkor och de privata hyresvärdarna kan också ha andra system är de traditionella hyresbolagen.

Vilka fördelar finns med att söka lediga jobb i Helsingborg?

Du har ett brett utbud av lediga jobb att välja mellan när du söker lediga jobb i Helsingborg. Staden är en hamnstad med ett stort behov av lager- och terminalpersonal, truckförare och annan logistikpersonal som inte ställer höga krav på gedigen utbildning. Har du sökt och fått lediga jobb är det inte ovanligt att du får den utbildningen som krävs internt när du påbörjar din anställning hos arbetsgivaren.

Region Skåne är en stor arbetsgivare att vända sig till om du vill hitta lediga jobb inom vårdsektorn. Inom handel, restaurang, turism och nöjesliv finns också flera lediga jobb, särskilt under de varmare månaderna, perfekt för dig som studerar och vill söka lediga jobb under sommaren.

En annan stor fördel för dig som pendlar med buss, tåg eller färja, är att transportmöjligheterna är goda och avgångarna frekventa. Du kan ta dig fram både inom staden och till närliggande städer utan bil.

Helsingborg är en stor, växande stad med många utbildnings- och jobbmöjligheter både i staden med omnejd och de närliggande städerna.

Hur har Helsingborgs historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Staden var redan på vikingatiden en viktig knutpunkt på grund av sitt geografiska läge vid Öresund. Den blev tidigt en viktig industri- och hamnstad tack vare detta.

Från 1600-talet och framåt använde man sig av vind- och vattenkraft för att driva de första industrierna som då tillverkade tobak och textilprodukter. Staden växte sig därefter större, utökade sin hamn och järnväg anlades. En mängd industrier startades upp och erbjöd lediga jobb som lockade många människor till staden.

Hamnen i Helsingborg har alltid varit av stor betydelse, både historiskt och i nutid när det kommer till att tillsätta lediga jobb som exempelvis hamnarbetare, fartygsbefäl, kranförare eller terminalarbetare.

Idag kan du söka lediga jobb i Helsingborg både inom handel, logistik, bygg- och tillverkningsindustri och inom vårdsektorn för att nämna några.

Vad är Helsingborg mest känt för?

Staden är bland annat känd för sitt vakttorn som funnits sedan medeltiden. Det är det enda som finns kvar av Helsingborgs slott och ett besök i tornet ger dig en fantastiskt fin utsikt över staden. Här finns sevärdheter som Mariakyrkan, Sofiero slott, Ramlösa brunnspark och ett kallbadhus som lockar många besökare.I Helsingborg finns också en populär färjeförbindelsen som tar dig till Helsingör.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Helsingborg här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.