Lediga jobb Halmstad

Just nu finns de 945 lediga jobb Halmstad som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Halmstad

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Halmstad publiceras som stämmer överens med din sökning.


Är det lätt att hitta lediga jobb i Halmstad?

I Halmstad har det under de senaste åren varit arbetsbrist. Behovet av att tillsätta lediga jobb har gjort att kommun och företag tvingats hitta nya kreativa lösningar för att locka fler att söka de lediga jobb som erbjuds här. Med kompetens, utbildning och engagemang har du goda möjligheter att hitta lediga jobb i Halmstad med omnejd.

Som handelsstad erbjuder Halmstad många lediga jobb och de största arbetsgivarna söker löpande ny personal till sina verksamheter. Det rika kulturlivet, de många uteserveringarna och det stora universitetet är alla aktörer som tillsammans har flera tusentals anställda. Oavsett om du är uppvuxen i närområdet och vill göra karriär, eller om du är nyinflyttad och letar nya möjligheter, så är detta en bra stad att söka lediga bostäder eller jobb i.

Hur har Halmstads historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

Halmstad var tidigare en mycket viktig industristad som framförallt producerade järn, metall och textil. Ylletextilfabriken Wallbergs Fabriks AB var stadens första större industri och grundades år 1823 av textilfärgaren Isak Reinhold Wallberg. Företaget erbjöd många invånare lediga jobb under sin verksamhetstid. Industribyggnaden finns kvar än idag, men verksamheterna som bedrivits i den gamla textilfabriken har varierat under åren.

I slutet på 1800-talet var industrialiseringen i full gång och stadens näringsliv hade snabbt fått flera nya företag inom industrier som textil, skor, stål och livsmedel.

Än idag är Halmstad en levande handelsstad, främst inom logistik och service.

Vilka lediga jobb kan man söka i Halmstad?

Förutom arbeten inom bygg och anläggning, finns det lediga jobb inom närliggande branscher, exempelvis inom installation, drift, underhåll, säkerhet samt hälso- och sjukvård.

Högskolan i Halmstad är en annan stor aktör i staden som erbjuder lediga jobb inom exempelvis utbildning, lokalvård, forskning och administration. Det läggs löpande ut information om lediga jobb i Halmstad, och du hittar flera av dem här på Branschstegen.

Vilka är de största arbetsgivarna i Halmstad? 

Stadens största arbetsgivare är Halmstads kommun med över 8.000 anställda i sina olika förvaltningar och kommunala bolag. De erbjuder flera intressanta arbetsmiljöer och goda utvecklingsmöjligheter. Här kan du kan hitta lediga jobb inom bland annat socialt arbete, utbildning, ekonomi, administration och hälso- och sjukvård.

Region Halland är en annan stor arbetsgivare som förvaltar Hallands Sjukhus Halmstad. Förutom lediga jobb inom och hälso- och sjukvård, kan man även arbeta inom kollektivtrafiken, infrastruktur eller kultur inom Region Halland.

Martin & Servera Logistik AB är en av de större privata arbetsgivarna i staden med cirka 625 anställda (enligt SCB november 2020). På Martin & Servera Logistik AB kan du söka lediga jobb som exempelvis lagerarbetare, transportledare, fordonsförare eller inköpare.

Om du är intresserad av att flytta till Halmstad och söka lediga jobb i området, så dessa arbetsgivare bra ställen att börja på.

Vad är Halmstad mest känt för?

Halmstad är en populär semesterort som också är känd för att vara en av Sveriges bästa sommarstäder. Tylösand lockar långväga besökare under somrarna med sin vidsträckta, sandstrand som sträcker sig cirka fyra kilometer. Stranden anses vara en av Sveriges bästa stränder och besöks även övriga årstider för promenader eller andra aktiviteter.

Ett stenkast därifrån hittar du Halmstad Golfklubb som är en av Sveriges (och Europas) bästa golfbanor. Här har många internationella tävlingar genomförts under åren. Golfklubben är också en omtyckt mötesplats för aktiviteter som företagsgolf, julbord, konferenser, after work och fys- & styrketräning.

Från Halmstad kommer även serietecknaren Rudolf Pettersson, som skapade den än idag populära serien om 91:an Karlsson. På Storgatan kan man se en staty föreställande den omtyckta figuren och det går även att se originalteckningar på Garnisons- och luftvärnsmuseet.

Andra kända personer från Halmstad är Per Gessle (musiker), Bengt Samuelsson (biokemist och nobelpristagare) och Sven Nordqvist (barnboksförfattare).

Vilka utbildningar finns i Halmstad?

Högskolan i Halmstad har cirka 9.600 studenter och över 600 anställda. Skolan erbjuder 65 program och 120 fristående kurser. Majoriteten av dessa är inom ämnen såsom informationsteknologi, innovationsvetenskap och hälsa.

Andra utbildningsmöjligheter finns på yrkeshögskola och Halmstads kulturskola, vilka erbjuder kurser inom exempelvis kör och sång, dans, drama, teater, skrivande och bildkonst.

Hur är det att bo i Halmstad?

Halmstad är en livlig kuststad med mycket att erbjuda natur- & kulturmässigt. Staden har ett fördelaktigt geografiskt läge i Halland då du kan ta dig till både Göteborg och Malmö på cirka en och en halv timme med bil. Ån Nissan löper genom staden och bidrar till en spännande miljö med förbipasserande båtar och möjlighet att fiska på utmärkta ställen.

När det kommer till nöje och avkoppling i Halmstad kan du hitta många restauranger och uteserveringar med härlig atmosfär. Den aktiva föreningen Halmstad City anordnar regelbundet små och stora evenemang som håller staden aktiv och levande

Staden har också ett aktivt kulturliv med teater, konstmuseum och den årliga festivalen “Internationella gatuteaterfestivalen”, som anordnas varje sommar.

Är det lätt att hitta bostad i Halmstad?

HFAB är det största bostadsbolaget i området då de förvaltar ungefär 11.000 lägenheter och 300 lokaler i Halmstad och mindre närliggande orter. De har över 100 anställda som dagligen arbetar för halmstadbornas trivsel och trygghet.

Några av de privata hyresvärdarna i staden är Akelius, Jana Fastigheter, Berlings Fastigheter, Capella, Cityfastigheter, Willhem och Olssons Fastigheter. Det finns många omtyckta bostadsområden att välja emellan, exempelvis Albinsro, Frösakull, Eketånga och Frennarp. 

Det snabbaste sättet att få ett förstahandskontrakt är att söka lediga bostäder hos hyresvärdar utan bostadskö. Du kan själv kontakta privata hyresvärdar och anmäla ditt intresse för nuvarande eller kommande lediga bostäder.

Vilka fördelar finns det med att söka lediga jobb i Halmstad?

Med sin närhet till havet och det rika kulturlivet erbjuder staden en fartfylld och livlig vardag med många valmöjligheter. Närheten till Göteborg och Malmö är en stor fördel som underlättar vid exempelvis utflykter, nöjes- och arbetsresor.

Med så många större industrier och privata arbetsgivare i området har du goda möjligheter att söka lediga jobb i Halmstad, och hitta ett stimulerande jobb nära din bostad.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Halmstad här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.