Lediga jobb Eskilstuna

Just nu finns de 1441 lediga jobb Eskilstuna som stämmer överens med din sökning.

Bevaka lediga jobb i Eskilstuna

Anmäl dig på bevakningslistan här - så får du en notis så fort ett nytt ledigt jobb i Eskilstuna publiceras som stämmer överens med din sökning.


Vilka är de största arbetsgivarna i Eskilstuna? 

Stadens största arbetsgivare är Eskilstuna kommun med över 10.200 anställda i sina olika förvaltningar och kommunala bolag. De erbjuder flera intressanta arbetsmiljöer och goda utvecklingsmöjligheter. Här kan du kan hitta lediga jobb inom bland annat socialt arbete, utbildning, ekonomi, administration och hälso- och sjukvård.

Region Sörmland är en annan stor arbetsgivare som förvaltar Mälarsjukhuset. Förutom lediga jobb inom och hälso- och sjukvård, kan du även arbeta inom kollektivtrafiken, infrastruktur eller kultur inom Region Sörmland.

Volvo Construction Equipment AB är en av stadens största privata arbetsgivare, med ungefär 1.800 anställda. Hos Volvo Construction Equipment AB kan du söka lediga jobb som bland annat elektronikkonstruktör, systemutvecklare, programmerare, maskinkonstruktör eller verksamhetsanalytiker. Om du är intresserad av att flytta till Eskilstuna och söka lediga jobb i området, så dessa arbetsgivare bra ställen att börja på. 

Vilka lediga jobb kan man söka i Eskilstuna?

Förutom arbeten inom bygg och anläggning, finns det lediga jobb inom närliggande branscher, exempelvis inom installation, drift, underhåll, säkerhet samt hälso- och sjukvård. 

Mälardalens universitet är en annan stor aktör i staden som erbjuder lediga jobb inom exempelvis utbildning, lokalvård, forskning och administration. Det läggs löpande ut information om lediga jobb i Eskilstuna  och du hittar flera av dem här på Branschstegen.

Är det lätt att hitta lediga jobb i Eskilstuna?

I Eskilstuna har det under de senaste åren varit arbetsbrist. Behovet av att tillsätta lediga jobb har gjort att kommun och företag tvingats hitta nya kreativa lösningar för att locka fler att söka de lediga jobb som erbjuds här. Med kompetens, utbildning och engagemang har du goda möjligheter att hitta lediga jobb i Eskilstuna med omnejd.

Som industristad erbjuder Eskilstuna många lediga jobb och de största arbetsgivarna söker löpande ny personal till sina verksamheter. Det rika kulturlivet, de många uteserveringarna och högskolans campus är alla aktörer som tillsammans har flera tusentals anställda. Oavsett om du är uppvuxen i närområdet och vill göra karriär, eller om du är nyinflyttad och letar nya möjligheter, så är detta en bra stad att söka lediga bostäder eller jobb i.

Vad är Eskilstuna mest känt för?

Staden rankas som en av de miljövänligaste städerna i världen. Tillsammans med koldioxidsnåla kraftvärmeverk och biobränsle i kollektivtrafiken bidrar köpcentret ReTuna starkt till detta. ReTuna är världens första återbruksgalleria och har enbart försäljning av återbrukade, återanvända, ekologiska eller hållbart producerade varor. Gallerians butiker reparerar, omvandlar och förädlar begagnade föremål för att sedan sälja dem vidare.

Parken Zoo i Eskilstuna är en av Sveriges första folkparker. Anläggningen invigdes år 1898 och är idag en omtyckt och välbesökt djurpark, lekpark och nöjespark med ett tempererat utomhusbad i anslutning till området. Djurparksavdelningen öppnade år 1950 och är hem åt 63 olika djurarter, varav 56 av dem är vilda djur. Tivoliavdelningen har också ett tiotal åkattraktioner, främst för barn.

Några kända personer med anknytning till Eskilstuna är André Pops (programledare och sportkommentator), Yohanna Idha Hedlund (skådespelare och fotomodell) och Kent (band).

Hur har Eskilstunas historia påverkat jobbmöjligheterna idag?

År 1771 grundades Eskilstuna Fristad för de småföretagare som ägnade sig år järn-, stål- eller metallförädling. Invånarna i småstaden var skattebefriade och behövde inte heller inneha mästarbrev eller medlemskap i något skrå för att få arbeta. Detta lockade många smeder till staden, vilket lade grunden till Eskilstuna idag har status som en av landets ledande orter för metallindustrier.

Järn-, metall- och verkstadsindustrierna utvecklades långt in på 1900-talet och dåtidens Eskilstuna var en av landets mest expansiva orter. Det industriella beroendet avtog under samma århundrade, och expansionen saktade ner kort därpå.

Idag är Eskilstuna ledande inom miljösmarta industrier, som även visar fortsatt expansion inom logistik, vård, hälsa och handel.

Vilka utbildningar finns i Eskilstuna? 

Mälardalens universitet har campus i Eskilstuna och Västerås. Universitetet har närmare 20.000 studenter och över 1.000 anställda. Skolan erbjuder 52 program på grundnivå, 27 program på avancerad nivå och över 1.000 fristående kurser. De fyra akademierna som finns på universitetet är:

● Utbildning, kultur och kommunikation

● Hälsa, vård och välfärd

● Ekonomi, samhälle och teknik

● Innovation, design och teknik

Andra utbildningsmöjligheter finns på yrkeshögskola och Eskilstuna kulturskola, vilka erbjuder kurser inom exempelvis kör och sång, dans, drama, teater, skrivande och bildkonst.

Hur är det att bo i Eskilstuna?

Det vackra Eskilstuna ligger i Södermanland, och är med sina 69.948 invånare Sveriges 19:e största stad. Stockholm och Arlanda ligger endast 1 timme och 20 minuter bort, vilket underlättar vid utflykter och resor.

Goda shoppingmöjligheter finns hos Folkesta Handel som ligger vi stadens utkant, och för den miljömetvetna lockar ReTuna återbrukningsgalleria med sitt klimatsmarta sortiment. 

Eskilstunaån rinner genom staden och erbjuder fina badplatser inom gångavstånd från flera bostadsområden. Det finns även möjlighet att fiska från utvalda platser och här fiskas bland annat abborre, gädda och regnbågsforell. Stadens goda utbud av parker och naturreservat lockar ytterligare till utevistelse och friluftsliv.

Är det lätt att hitta bostad i Eskilstuna?

Eskilstuna kommunfastigheter AB (K-fast) är den största hyresvärden i området. De är stadens kommunala fastighetsbolag och förvaltar över 7.000 bostäder i Eskilstuna och på närliggande orter. De har cirka 460 anställda som dagligen arbetar för eskilstunabornas trivsel och trygghet.

Några av de privata hyresvärdarna i staden är Victoria Park, HSB Södermanland, Hermelin Fastigheter och Ekman Fastigheter. Det finns många omtyckta bostadsområden att välja emellan, exempelvis Östermalm, Djursta, Skogsängen och Gredby.

Det snabbaste sättet att få ett förstahandskontrakt är att söka lediga bostäder hos hyresvärdar utan bostadskö. Du kan själv kontakta privata hyresvärdar och anmäla ditt intresse för nuvarande eller kommande lediga bostäder.

Vilka fördelar finns det med att söka lediga jobb i Eskilstuna?

Med så många större industrier och privata arbetsgivare i området har du goda möjligheter att söka lediga jobb i Eskilstuna och hitta ett stimulerande jobb nära din bostad.

Du kan se och jämföra lediga jobb i Eskilstuna här på Branschstegen. Vi samlar över 10.000+ lediga jobb inom bygg, industri, energi och infrastruktur på samma ställe.